Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışında konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Gülseren Hanım'ın adını yaşatacak ve her gün dua almasını sağlayacak bu eğitim, öğretim yurdu için Özdemir ailesini yürekten kutluyorum.

Her mücadele, her gayret önemlidir. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklara verilen emek hayatın tamamını kapsıyor olması nedeniyle ayrı bir saygıya sahiptir. Bu çocuklarımız yıllarca dört duvar arasında hayatlarını sürdürmüşlerdir. Engelli bireylerin hayata katılımları için devrim niteliğinde adımlar attık. 513 bin engelli birey evde bakım hizmetinden yararlanıyor. Ülke genelinde 97 bakım ve rehabilitasyon merkezinde 7 bin engelliye hizmet veriliyor. Engelli bireylerin bakımlarına destek vermek için ortalama 650 lira engelli bakım ücreti ödeniyor.

"YAKINDAN TAKİP EDİYORUM"

Haberin Devamı

Engelli istihdamına büyük önem veriyoruz. Özel sektörde kota fazlası çalışan engellilerin tamamının sigorta masraflarını karşıladık. 3 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete'de Otizm Eylem Planı hazırladık. Eylem planı, 1 milyonu bulan, aileleri ile 4 milyonluk bir sayıyı kapsıyor. Otizm eylem planını yakından takip ettiğimi özellikle belirtmek istiyorum. Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizden beri bir söz verdik. Biz Türkiye'yi insanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışıyla hareket ediyoruz. Kökenine, meşrebine bakmadan, herkesi insan nazarında görerek hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Kadınlara ve engellilere yönelik pozitif yaklaşımı hayata geçirdik.

"HER TÜRLÜ KUMPAS KURULDU"

Bize 2023 hedeflerimizden uzaklaştırmak için her türlü kumpas kuruldu. Kararlılığımızdan asla vazgeçmedik. Sorumluluğumuz sadece kendimizle sınırlı değil geleceğini bizimle birlikte gören yüzlerce milyon insanın beklentilerine de karşılık vermek mecburiyetindeyiz. Yeni Türkiye inşallah kendisiyle birlikte dünyadaki herkes için de yepyeni bir dönemin kapısını aralayacaktır. Bunun için bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bugüne kadar saflarını sıkı tutan milletimizi önümüzdeki dönemde de aynı dirayeti göstereceğine inanıyorum.