Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'ndan İstiklal Marşı açıklaması

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'ndan İstiklal Marşı açıklaması

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'ndan İstiklal Marşı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 46. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, İstiklal Marşı ile ilgili konuştu, " En büyük üzüntüm marşı yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. Burada da bestekarlara görev düşüyor. Güfte var, istenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Bu yıl 5 önümüzdeki yıl 7 şehir hastanemizi hizmete açıyoruz En büyük devrim yaptığımız yol ulaşım. 79 senede 6 bin 100 km bölünmüş yol yaptılar biz 15 senede 20 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettik. Aramızdaki fark bu. Şu anda Ankara, Konya, Eskişehir ve İstanbul yüksek hızlı trenden istifade ediyor. Yakında ülkemizin pek çok yerine ulaşan hızlı tren hattına sahip olacağız. Mevcut 26 havalimanına 29 havalimanı ilave ettik. 279 baraja 508 baraj, 31 içme suyu tesisine 193 tesis daha ilave ederek bu alanda da çok büyük hizmetlere imza attık.

Bu hizmetleri yaparken şeytan taşlamayı da ihmal etmedik. Vesayet güçleriyle, darbe heveslileriyle, dışarıdaki destekçileriyle mücade ettik.


"GÜFTE VAR BESTE YOK"


İstiklal Marşımızın anlamını ancak dilimizle birlikte kalbimizle de okuduğumuzda anlayabiliyoruz. En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemli. Burada bestekarlara görev düşüyor. Güfte var ama maalesef istenilen beste yok. Temenni ederiz ki olacak, inşallah bir gün o da olur.





(NOT: İstiklal Marşı'nın bestesi kime ait?: Milli mücadeleden dolayı yavaş yürüyen ve geciken beste yarışması, cumhuriyetin ilanından sonra yeniden gündeme geldi. 1924'te Ankara'da Maarif Vekaletinde bir kurul toplandı. Bu kurul, 24 müzisyenin bestesinin içinden Ali Rıfat Çağatay'ın bestesini kabul etti. İstiklal Marşı, metni ve bestesiyle bütün okullara bildirildi. 1930 yılına kadar bütün okullarda söylendi. Ali Rıfat Çağatay'ın bestesinin Türk müziğinin etkisi altında olduğu gerekçesiyle 1930 yılında alınan karar uyarınca Osman Zeki Üngör'ün bestesi benimsendi.)


İstiklal Marşı nedir, ne zaman yazıldı?

FIRAT KALKANI, AFRİN VE 15 TEMMUZ İÇİN MARŞ


Tabii hayıflanacak başka meselelerimiz de var. Mesela 34 yıllık terörle mücadele dönemimizi şöyle hakkı ile ifade edecek bir şiirimiz, bir marşımız yok. Geçen arkadaşlarıma söyledim, şuanda Fırat Kalkanı, Afrin, biz bununla ilgili adeta bir İstiklal Marşı gibi demeyim ama oraya belki tırmanamazlar, yetişemezler, hiç olmazsa da Mehter Marşı gibi bir marşı yazamaz mıyız?

Evde torunum bile Mehter Marşı ile yürüyor. Askerimizi de Mehter Marşı ile yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim. 15 Temmuz gibi bir büyük destanı, Akif’in Çanakkale ve istiklal mısralarında kıvamında anlatacak bir şiirimiz, bir marşımız da yok. Demek ki şiirlerini sadece lafzıyla değil yüreği ile de yazan şairlerimize çok önemli görevler düşüyor. Yaşadığı her dönemde milletimizin hissiyatını dile getiren Mehmet Akif Ersoy’a rahmet diliyorum.


"AFRİN AKŞAMA KADAR DÜŞMÜŞ OLUR"


Bugün buraya gelirken ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım dedim. 3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Temenni ederim ki Afrin akşama kadar düşmüş olur.

Türkiye eğer sivilleri öldürmeyi hedef alsaydı şu anda Afrin bitmişti. Bunlar kafir.


"ELBİSE GİYMİŞ AMA İÇİ FETÖ"


Sanatçılar diyorlar ki 'Sayın Cumhurbaşkanım Afrin'e gidelim.' Aynı şekilde sporcular mesaj atıyor sınıra gidelim diye. Muhtarlardan zaten şüphem yok. Bu milletin bileğini kimse bükemez. 15 Temmuz gecesi milletimize çağrı yaptık, 'Haydi meydanlara' dedik. Milyonlar meydanlara döküldü. Tanklar, toplar, F16'lar bomba yağdırırken benim milletim caddelere döküldü. Bu darbeyi yapanlar hedefe ulaşamadı. Katil FETÖ ve avanesi zaten bu ülkede değil. Arkasında kimlerin olduğu da malum. Şu anda FETÖ ile ilgili asker elbisesini giymiş hainler içeride. Polis aynı şekilde. Elbiseyi giymiş ama içi FETÖ. Terörle mücadele şehit olan askerlerimiz, polislerimize, korucularımıza Allah'tan rahmet dilyoruz.


"KİMSENİN TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"


Bölücü örgütün saflarında sadece PKK/PYD'liler değil dünyanın çeşitli yerlerinden gelmiş haçlı örgütü de var. Hiç biri Mehmetçik karşısında varlık gösteremedi. Kaçarken sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak amacıyla engelliyorlar. Konvoylar yollara çıkarıldı, imha ettik. Burda söylüyorum. Şimdi de yapacağımız bu. Afrin'i de Münbiç'i de teröristlerden temizleyeceğiz. Hedef topraklar değil teröristlerden bölgeyi arındırmaktır. Kimsenin Türkiye'yi terör örgütleriyle tehdit etmesine izin vermeyeceğiz.

Bunlar yanından dünya çapında büyük değişimlerin yaşandığının da farkındayız. Bu değişim karşısında kendimizi ileri taşıyacak adımlar atmakta kararlıyız.

Kimse paçavralarını topraklarımıza sokmaya çalışmasın, parçalarız. İstiklal Marşı'mızı söyleyemediler. Bu terörist gruplarla parlamentoyu ele geçirmeye çalıştılar. Hesabını ağır ödeyecekler.