Türkiye (Son Dakika) Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan sel bölgesinde

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan sel bölgesinde

Paylaş
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan sel bölgesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan selin vurduğu Rize ve Artvin için bölgeye geldi. Erdoğan sel bölgesinde ve kriz merkezinde inceleme yapacak.

Gelen bir son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesinde geldi. Erdoğan sel bölgesinde ve kriz merkezinde inceleme yapacak.

Haberin Devamı

Doğu Karadeniz, 8 gün aranın ardından yeniden sel ve heyelanlara teslim oldu. Rize'de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de kaybolduğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılırken, Artvin'de dün saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi.

CNN Türk muhabiri Mustafa Berber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili şu bilgileri aktardı:

Geçtiğimiz hafta Rize’nin Gülyazı bölgesinde bir sel felaketi yaşanmıştı. Geçtiğimiz gün de Artvin’de bir sel felaketi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu anda vatandaşlarla bir sohbet gerçekleştiriyor ardından da Afet Koordinasyon Merkezi’ne geçerek bölgedeki son durumla ilgili bilgi alacak. Afet Koordinasyon merkezinde olasın elektrik, su kesintilerinin ve oradaki vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Selin durması ile birlikte de bölgedeki zarara yönelik çalışmalar yapılmıştı. Erdoğan da birazdan merkeze geçerek ilgili bakanlardan gerekli tüm bilgileri alacak.

Haberin Devamı

BÖLGEDE İNCELEME YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'ye yapacağı ziyaret kapsamında ilk olarak Güneysu Merkez Camii'nde Cuma namazı kılacak. Erdoğan, namaz sonrasında Rizelilere seslenecek.

Selin vurduğu bölgede incelemelerde bulunacak olan Erdoğan, AFAD koordinasyon merkezindeki toplantıya da başkanlık edecek. Bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrasında açıklama yapması bekleniyor.

ERDOĞAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin ve Rize'de meydana gelen selin ardından yürütülen çalışmalar hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan bilgi aldı.

"Cumhurbaşkanımız, Trabzon'dan Rize'ye geçerken Artvin ve Rize'de yaşanan sel afeti sonrasında yürütülen çalışmalar hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'ndan bilgi alıyor."