Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Dikey mimari yok!

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Dikey mimari yok!

Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Dikey mimari yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Şehircilik Günü kapsamında AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

81 vilayetimizden gelen siz sayın arkadaşlarım ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bu toplantıları çok ama çok faydalı görüyorum. Buradaki istişarelerin, soru, cevapların dalga dalga il, ilçe, beldelere yayılacağını umuyorum. 'Sıfır Atık' projesini bir vakfa dönüştürerek ülke genelinde böyle güçlü bir sivil toplum kuruluşuna da sahip olalım diyorum.

"31 MART SEÇİMLERİNDEN DE ALNIMIZIN AKI İLE ÇIKACAĞIZ"

Kendini AK Partili gören her arkadaşım, 'Benim olmadığım yerde kimse yoktur' anlayışıyla çalışmalarını sürdürmelidir. 2023, 2053, 2071 vizyonlarını böyle gerçekleştirebiliriz. AK Partililer 7/24 çalışacak ki Türkiye, üretmeye, kalkınmaya devam etsin. Sizlere düşen ülkemizin kalkınması için çalışmak, milletimizle bağımızı güçlendirmektir. 31 Mart yerel seçimlerinden de alnımızın akı ile çıkacağımıza inanıyorum.

Haberin Devamı

"BİZ YERLEŞTİĞİMİZ HER YERİ ABAD ETMİŞ BİR MİLLETİZ"

Biz, bir coğrafyadan bir başkasına gitmekle kalmamış, gittiğimiz yerleri abad etmişizdir. Gidin Kafkasya'ya, Balkanlara, Orta Asya'ya ecdadımızın bıraktığı izlere rastlarsınız. Üstelik ecdadımız sadece şehirler yapmakla kalmamış, onlara ruhlar vererek bize ait hale getirmiştir. Göçebe kavramı üzerinden milletimizi iğnelemeye kalkar. Biz yerleştiğimiz her yer abad etmiş bir milletiz. İstanbul'u kendi kimliğimizle daha da geliştirdik.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Çıkmış 'Okul yaptık' diyor, bu sizin işiniz değil. Bay Kemal, 'Derslik yaptık, öğretmen atadık' diyoruz kulağı var duymuyor. Ya bunları ona kimse anlatmıyor, ya da anlatıyorlar işine gelmiyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

İcraatlarımızın önceliğini elbette milletimizin ihtiyaçları karşılıyor. Kentsel dönüşümde çirkin olduğu kadar sağlıksız bölgeleri seçtik. 53 farklı ildeki 229 adet riskli alanda çalışmalar sürüyor. Çevrenin korunması konusunda da çok önemli icraatlar geliştirdik.

"DİKEY MİMARİ YOK"

Murat, buna dikkat et! Biz kendi arkadaşlarımıza söylüyoruz. Diyoruz ki dikey mimari yok yatay mimari... Önce mescit sonra sosyal donatı alanları onun ardından da oralarda çevrecilik yeşillendirme onun ardında oralarda inşalara devam edeceğiz.

Haberin Devamı

"KIRAATHANE DEDİM, KUMARHANE ANLADILAR"

AK Parti'nin icraat listesi gerçekten çok uzun. Millet bahçelerini yaparken bir kenarına da millet kıraathanesi koyalım. Ben millet kıraathanesi dedim, onlar kumarhane anladılar.