Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya ıslah ya tasfiye edeceğiz

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya ıslah ya tasfiye edeceğiz

Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya ıslah ya tasfiye edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Yerel seçimlerdeki aday belirleme sürecine değinen Erdoğan, teşkilata uyarıda bulunarak, "Yolunu şaşıranları ya ıslah ya tasfiye edeceğiz. Kim ki ben aday olmadım diyerek çalışmıyorsa, o kişi zaten hiçbir zaman AK Partili olamamış demektir" dedi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Son grup toplantımızdan bugüne geçen 2 haftada önemli çalışmalara imza attık. Tarım Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen fidan dikme projesine katıldık. Her bir öğrencimiz okulunu bitirdiğinde, onun adına dikilen fidan 10, 15 yıllık koca bir ağaca dönüşecek.

"PARİS ZİYARETİMİZDEN BİR ŞEY ÇIKARMA GAYRETİ BOŞUNA"

Bürokraside tıkanıklıklar yaşandığını biliyoruz. İnşallah en kısa sürede aşacağız. Böyle dönemler imtihan dönemleridir. İmtihanı başarıyla veremeyenler görevi devredeceklerdir. Başarılı olanlar milletimizin takdirine ulaşacaktır. En çok ders çıkarmamız gereken hadiselerden biri 1. Dünya Savaşı'dır. Paris ziyaretimizden bir şey çıkarma gayreti boşunadır.

"NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?"

Haberin Devamı

Gezi Parkı ile ilişkili kişiler gözaltına alındı. Batı'dan ve malum çevrelerden açıklama geliyor. Dünyada bu işlerin finansörü olduğu gibi, Türkiye'de de finansörü olan kişiler var. Batı bu kişi içeri alınınca niye rahatsız oluyor? Kendi ülkenizde olunca feryat figan. Türkiye'de olunca akademisyendir falan filan. Siz bunları bizim külahımıza anlatın. Gündemlerinde hala 'Biz Türkiye'yi nasıl karıştırırız var' Ülkemizi bölemeyeceksiniz.

"İLÇELERE DE İNMEYE BAŞLADIK"

TürkAkım Boru Hattı'nın açılışına katıldık. Konuşacaksanız gelin bunları konuşalım. Gündemlerinde hala Türkiye'yi nasıl karıştırırız var. Milletimiz 4 ay sonra en büyük dersi sandıkta verecektir. 2018'in sonunda tamamıyla bitecek. Tedarik başlayacak. 2019 Mart mahalli seçimlerine de çalıştık. İlçelere de inmeye başladık. Temayül yoklamaları da yapıldı. Partimiz kesintisiz mesai halinde. Siyaset ve teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, titiz bir çalışmayla adaylarımızı netleştirmenin peşindeyiz.

"GERİCİLİKTİR, ÇAĞDIŞILIKTIR"

Ülkemizde son dönemlerde eski Türkiye'de kaldığını düşündüğümüz tartışmaların içine çekilmeye çalışıldığını görüyoruz. Dünyanın 21. yüzyılın ikinci yarısına hazırlandığı dönemde, ülkemizin baskı dönemine çekilmeye çalışılması manidardır. Buna bir isim verilecekse gericiliktir, çağdışılıktır. Türkiye'nin geldiği yerde eski, baskıcı günlere dönülmesini isteyenlere başka ne söz olabilir. Bizim milletimiz tek parti dönemini vicdanında hak ettiği yere çoktan oturtmuştur.

Haberin Devamı

"CHP ZİHNİYETİ HAK ETTİĞİ CEVABI SANDIKTA ALACAKTIR"

Türkiye'nin tarihinde adı yoklukla, faşizan baskıyla özdeşleşmiş bir partinin aynı kafada gidiyor olmasını ülkemizin talihsizliği olarak görüyoruz. Rahmetli Nurettin Topçu, 'Kendimiz dışında nereye koştuysak gurbette kaldık' der. Milletimiz kendisi ile aynı değerleri yaşayan ve yaşatan, aynı türküleri söyleyen yerli ve milli siyasetçi ile siyaset istiyor. Artık her adımını devlet ve millet düşmanları ile birlikte atanlar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar yeniden hortlayamayacaklardır. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan başlayıp, milletin kendisine hakaret eden bu CHP zihniyeti hak ettiği cevabı 31 Mart'ta sandıkta alacaktır.

“YOLUNU ŞAŞIRANLARI YA ISLAH YA TASFİYE EDECEĞİZ”

Gece gündüz çalışacağız. Noksanlarımız varsa tamamlayacağız. Daha çok yatırım yapacağız. Yolunu şaşıranları ya ıslah ya tasfiye edeceğiz.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN FLAŞ UYARI

Bir göreve kimi zaman iki, kimi zaman 12 hatta kimi zaman çok daha fazla kişi talip olur. Sonuçta bir kişi o işi üstlenir. Adayımız belli olduğunda diğer tüm arkadaşlarımız onun yanında saf tutar. Seçim gününe kadar kendisi adaymış gibi canla başla çalışır.

Her kim ki, 'ben aday gösterilmedim' diyerek partimize sırtını dönüyor, hatta gidip kendine başka mecralar arıyorsa o kişi zaten hiçbir zaman AK Partili olamamış demektir.

Her kim ki aynı şekilde 'benim istediğim kişi aday gösterilmedi' diye benzer tavırlara giriyorsa yanlış yerdedir. Veya 'ben niye şuradan değil de buradan gösterildim' diyorsa, o da kusura bakmasın nefis muhakemesine kendisini çeksin.

Biz bir davayız teşkilatız. Biz de değerlendirme yapılır bunun sonunda da sen filanca yerden adaysın denildiği zaman o da eyvallah der, çalışmaya başlar.

"AK PARTİ 'BEN' DEĞİL, 'BİZ' PARTİSİDİR"

Yaklaşık 11 milyon üyesi olan cumhurbaşkanlığı seçiminde 26 milyon 330 bin oy almış bir partide hiç kimsenin 'ben' demeye hakkı yoktur. AK Parti 'ben' partisi değil, 'biz' partisidir. Bu böyle bilinmelidir. Üzerinde en küçük şaibe olan kimseden ikaz beklemeden bu kapıdan çıkmalıdır. Bireysel olarak gaflete düşme yanlış sapma iradeniz size aittir, AK Parti davasının neferi olarak böyle bir lüksünüz yoktur. Teşkilat ve adaylar kendilerini gözden geçirmeli. Ölçümüz ‘acaba millet bana ne diyor’ olmalıdır.

Haberin Devamı

"ERDİN BİRCAN'A ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ"

Erdin Bircan'a da bizler AK Parti Grubu olarak, tabanı olarak Allah'tan rahmet diliyoruz ve CHP tabanına da bu temennilerimizi de iletmek istiyorum.