Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen mitingde halka hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Hızlı trenlerimiz artık son durak olarak Pendik'te durmayacak. Küçükçekmece'ye kadar gelecek. Londra'dan çıkan tren Asya'ya geçecek.

"GELECEK NESİLLER YAŞADIKLARIMIZI DAHA İYİ ANLAYACAK"

15 Temmuz sonrası üzerimize öyle geldiler ki tarih yazdığında gelecek nesiller yaşadıklarımızı daha iyi anlayacak. Dün 2018 yılı büyüme rakamımız açıklandı. Ve 2018’in büyümesi 2,6 bu noktaya geldi. Devamlı bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Büyüme bize yakışır. Özellikle 15 Temmuz sonrası üzerimize öyle geldiler ki, tarih bugünleri yazdığında gelecek nesiller yaşadıklarımızı daha iyi anlayacaklar. Doğrudan ekonomimize yönelik döviz faiz enflasyon üçgeninde bir saldırıya daha maruz kaldık. Bu saldırıyı da aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Yılın dördüncü çeyreğinde eksik büyüme oldu ama ortalama yüzde 2,6. Merkez Bankası rezervimizi de yeniden 100 milyar doların üzerine çıkardık.

Haberin Devamı

"CHP SİZİN TARİHİNİZ BORÇLARLA DOLU"

Mayıs 2013'te IMF'ye borcu bitirdik. IMF'e şu an borcumuz yok, ilişkimiz de yok. O defteri kapadık. CHP sizin tarihiniz borçlarla dolu. Kulluk, kölelikle dolu. Biz dik durduk dik ve bugünlere öyle geldik. Ne yaparlarsa yapsınlar ne siyasette, ne ekonomide ne de savunmada diz çöktüremiyorlar. İHA'ları, SİHA'ları biz üretiyor muyuz şimdi üçüncü perde geliyor daha büyüklerini de biz üreteceğiz inşallah.

"BU TOPRAKLARI BÖLDÜRMEYECEĞİZ"

Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bizde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgemiz var, Karadeniz'imiz, Akdeniz'imiz, Orta Anadolu Bölgemiz var, Ege, Marmara var. Bizde Kürdistan diye bir bölge yok ve tanımıyoruz ama sen eğer Kürdistan'ı çok seviyorsan Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var buyur oraya git. Biz bu toprakları böldürmeyeceğiz.

"ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR"

Bütün bunlar iş bilenin kılıç kuşananın anlayışı ile olur. Çöpe, çukura, çamura teslim olmuş musluklarından su akmayan bir İstanbul vardı. Bizim gelip neler yaptığımızı 35-40 yaşını geçmiş insanlar çok iyi hatırlar.