Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayının titiz çalışmalar sonucu büyük ölçüde aydınlatıldığını ifade etti ve ekledi: Bu 18 kişi Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor çünkü fail bunların içinde. Yerli iş birlikçi kim, bunları açıklayacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Ana muhalefet partisi seçim sonuçlarının üzerine gölge düşürmeye çalıştı, başarılı olamadı, kabullenmek zorunda kaldı.

Hiçbir nedeni olmayan bir kur saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Maalesef ülkemiz içindeki kimi kesimler de ateşe odun taşıdı. Yapısal reformları hızlandırdık. Türkiye'ye sosyal gerilimler, siyasi kaos, darbe girişimleri, terör örgütleriyle diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık.

HERKESTEN SABIR İSTİYORUZ

Halen çözüm bekleyen sıkıntılarımız var. Piyasalarda nakit sıkışıklığı, istihdam gibi gelişmeler var. Hepsiyle ilgili çalışmalarımız var. Öncelikli sorunları hal yoluna koyduktan sonra sıkıntıları aşmak daha kolay olacaktır. Herkesten sabır istiyoruz. Tüm kesimlerin kendi kaynaklarını etkin şekilde kullanarak çarkların dönmesini sağlaması çok önemlidir.

Haberin Devamı

Fevkalade dönemler, tedbirler ve bununla alakalı fedakarlıklar gerektirir. Bundan sonra işimiz daha kolay olacaktır. AK Parti milletiyle yola çıkmış, engelleri milletiyle aşmış bir partidir. Şehirlerinize döndüğünüzde bu durumu anlatmanızı istiyorum. Milletimizin gönlünü fethetmeden hedeflere ulaşamayız. Bu mesele seçim meselesi değildir, beka meselesidir, çocuklarımızın meselesidir, 2053, 2071 vizyonu meselesidir.

BİZİM KİTABIMIZDA ‘BEN’ YOKTUR

Partimiz hiçbir zaman "ben" diyenlerin partisi olmamıştır. Bizim kitabımızda "ben" yoktur, "biz" vardır. Biz AK Parti'nin kaderiyle ülkemizin kaderini aynı görüyoruz. Türkiye'nin başına bir hal gelirse AK Parti olsa ne olur, olmasa ne olur. Onun için ülkemize sahip çıkacağız.

DANIŞTAY'IN ANDIMIZ KARARI

İstiklal Marşımızda ifade edilen mesajları idrak edeceğiz ve hayata geçireceğiz. Bizim tek andımız İstiklal Marşımızdır. Günümüz şartlarında hiçbir manası olmayan fuzuli tartışmalarla milletimizi yormak yerine işimize bakacağız. AK Parti olarak 17 yıldır bu şekilde yol yürüdük.

SOÇİ ZİRVESİYLE BU İŞİ İYİ BİR YERE GETİRDİK

İdlib'de milyonlarca insanın hayatını etkileyecek felaketin önüne geçmeyi başardık. Bu dış politikadaki AK Parti'nin en büyük başarısıdır. Rusya ve İran'la yürüttüğümüz görüşmelerle bölgedeki hassasiyetleri çözen gelişmeler ortaya çıktı. Cenevre çözemedi, Astana'yla bir çözüm bulduk. İdlib konusunda, Soçi zirvesiyle bu işi iyi bir yere getirdik. Bölgede huzur, sükun var. Suriye'de Türkiye'nin güvenlik altına aldığı her yerde aynı güveni görmek mümkündür. Dünya Türkiye'nin ne toprak işgali, ne de sömürgecilik için bulunmadığını kabullenmiştir. Bizim tek bir amacımız, Suriye'nin toprak bütünlüğü dahilinde, adil, sürdürülebilir, demokratik bir siyasi çözümün bulunmasıdır. 3,5 milyon Suriyeli, 500 bin Iraklı kardeşimizin geleceklerini kendi vatanlarında görmeyi temin edebiliriz. Kimseyi zorla bu coğrafyaya göndermeyi aklımızdan bile geçirmedik.

Haberin Devamı

"BU SÖZLERİMİZ SON UYARIDIR"

Artık Münbiç'te zaman kaybetmek yerine dikkatimizi Fırat'ın doğusuna çevirmeye niyetliyiz. Oralar bizim kırmızı çizgimizdir. Bugün DEAŞ'ı bahane ederek terör örgütüne yapılan yardımlar kabul edilemez. Bölgeye sevkiyatı yapılan silahların DEAŞ'la alakası olmadığını biliyoruz. Bizim tek gayemiz ülkemizin çıkarlarını korumak ve terör örgütlerine göz açtırmamaktır.

Haberin Devamı

Türkiye gibi bir ülkeyi eli kanlı bir örgüte feda etmek akıl kârı iş değildir. Biz sahadaki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu sözlerimiz son uyarı olarak görülmelidir. Türkiye'ye yöneltilen son silah yok olana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

'SUUDİ BAŞSAVCI PAZAR GÜNÜ TÜRKİYE'YE GELECEK'

Cemal Kaşıkçı hadisesinin konsoloslukta öldürüldüğü sonucuna 2 Ekim'den yapılan şikayetten sonra ulaştık. Ardından Suudi tarafından yapılan "konsolosluktan çıktı" açıklamaları bizim mesuliyetimizi artırdı. Ama polisimizin yaptığı çalışmaların ardından Kaşıkçı'nın öldürüldüğü kesinleşti. Ama Suudi tarafı cesedin hâlâ nerede olduğunu belirtmiyor. Ceset nerede? Suudi Arabistan'da gözaltına alınan 18 kişi gerçekleri biliyor. Aslında fail belli. Peki cinayet talimatını veren kim? Bunu da yetkililer açıklamalı. Elimizde belgeler var ama acale etmeyeceğiz. Pazar günü başsavcıları Türkiye'ye gelecek. Bakalım görüşmelerde nasıl bir kanaat oluşacak! Peki yerli işbirlikçi kim? Bakan yaptı bu açıklamayı. Daha sonra Suudi Bakan "Ben öyle bir şey demedim" dedi. Bunu söylediniz. Hem Kral Selman'a hem de Prens'e söyledim. Eğer bu şaibeyi ortadan kaldırmak isitiyorsanız, tutukladığını 18 kişiyi konuşturun. Ama yapamıyorsanız, bize verin biz yargılayalım.

Haberin Devamı

Türkiye'nin olay karşısındaki tutumu ve duruşutüm dünya tarafından takdir edildi. Sergilediğimiz yönetim tüm yanlış yönlendirmelere rağmen, meselenin karanlık hiçbir noktasını bırakmadı.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Bu ülkenin ana muhalefet partisinin başındaki zat Türkiye'nin resmi bilgilerine itibar etmiyor olayın bir kısmını olayın zanlısı olan çevrelerin manipülasyonların üzerinden değerlendiriyor. CHP Genel Başkanının vahşi bir cinayet meselesine dahi böylesine çarpık şekilde yaklaşmasını beklemiyordum bu da oldu. Lafı para meselesine getiriyor. Her şeye rant çerçevesinden para gözüyle baktığı anlaşılıyor. Biz meseleye insan onuru diye bakıyoruz bu kişinin aklı fikri parada. Ana muhalefetin başındaki zatın yaptığı iş trollükten başka bir şey değildir. Milletimize karşı olan sorumluluklarımız bizi bu cevapları vermeye mecbur bırakıyor

Önümüzdeki yerel seçimler ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. YSK'nın takvimini beklemeden çalışmalarımızı tamamlayacağız. Aday belirlemeye sürecini hızlandırmamız, çalışmalarımız için bize zaman kazandıracaktır. Gece gündüz çalışarak başarılı olacağımıza inanıyorum. Ama şunu unutmayın yere seçimelerin kendine özel bir havası vardır. Cumhur İttifakı'na olan bağlılığmızı sürdürmekle, yerel seçimlerde ittifakı bir köşeye bıraktık. Memleket meselelerinde ise ortak çalışmaya devam edeceğiz.

Millete anlatacağımız önemli çalışmalarımız var. AK Parti milletimize hizmet için kullanılmıştır. Her kim ki bu misyonu unutursa onunla külahları değiştiririz. Eğer bu konumda aday adayları varsa karşımıza gelmesin. Bir kenara çekilsinler. Paritimizin AK'ını kimsenin lekelemesine ihtiyacımız yok! Kutlu davamızı hedefine ulaştırmak için yapacağımız hizmetler için milletimiz bizi seçiyor. Bunu sakın unutmayın.

Yola çıkarken bir açıklamamız vardı. Enflasyona halkımızı ezdirmeyeceğiz dedik. Zaman zaman kusura bakmasınlar gerek milletvekillerimize gerek üyelerimize, bakanlarımıza baskı yapıyorlar ama fiyatlar konusunda adil olmak zorundayız. Fındık konusu bunlardan biri. Devletimizin geleceğine bakarak değerlendirme yapmamız lazım. Biz findık üreticilerine 7,5 milyar lira destek verdik. Ama kimse bunun farkında değil. Ben aklı selim ile hareket ettiğine inandığım üreticime güveniyorum. Bazı alavericiler var. Benim fındık üreticilerinin elindeki malları alıyor bunlar. Fındığı 14 lira ve 14,5 lira arasında alacağız. 2 lirada destek vereceğiz.