Türkiye (Son Dakika) Son dakika depremleri: Niğde'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Son dakika depremleri: Niğde'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Son dakika depremleri: Niğde'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Niğde'nin Bor ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.08'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Depremin 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı. Deprem birçok çevre ilden de hissedildi.

Haberin Devamı

Depremde can ve mal kaybı yok

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek de Obruk köyündeki bazı evlerde oluşan çatlaklar dışında kendilerine intikal eden herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını söyledi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, depremin Tuz Gölü fay hattında gerçekleştiğini aktararak "Köyde bazı evlerde çatlakların dışında şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil." dedi.

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz da kendilerine henüz hasar, can veya mal kaybıyla ilgili bir olumsuz bilginin ulaşmadığını dile getirdi.

Bakan Kurum: Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede il müdürlüğü ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz."

Haberin Devamı

DHA-AA