Gündem Son dakika! Devlet Bahçeli'den ABD ve dolar açıklaması

Son dakika! Devlet Bahçeli'den ABD ve dolar açıklaması

Paylaş
Son dakika! Devlet Bahçeli'den ABD ve dolar açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaşanan son gelişmelerle ilgili yaptığı basın açıklamasında “ABD kaynaklı husumet ablukasıyla karşı karşıya olduğumuzu net olarak görüyoruz. Döviz kurlarının ardına gizlenip, ülkemize kin ve nefret saçan mihrakların karalık senaryolarına şahit oluyoruz. Türkiye döviz üzerinden kundaklanmak isteniyor. Buna sessiz kalamayız” dedi.

İşte Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasının satır başları:

Haberin Devamı

Müttefik olmanın kavrayıcı bir ahlakı vardır, olmalıdır. Ama buna sadık kalınmalıdır. Hiçbir ittifak ilişkisi bir tarafından sürekli geriye adım atması ve bir tarafın sürekli tehdit etmesi şeklinde yürütülemez.

Biz ittifakta olduğumuz ülkelerle her zaman iyi geçinmiş ve üzerimize düşeni yapmışızdır. Ama aynı durum Amerika için geçerli değildir. Trump başına buyruktur. Kontrolsüzdür. Dağınıktır. İnsanlığın huzurunu açık bir şekilde tehdit edilmektir. Trump müttefiklik hukukunu yok saymış, Twitter yoluyla yaptıkları ahlaksızlıktır.

Trump, Mili yapımıza tehditleri devam ettirmiş ve küresel ekonominin çiban başı olmuştur.

NİCE ZORLUKLAR AŞILARAK BUGÜNLERE GELMİŞTİR’

Müttefik olmanın kavrayıcı bir adabı, kuşatıcı bir ahlakı, kuvvetli bir anlamı vardır ve olmalıdır. Buna bağlı ve sadık kalındığı müddetçe karşılıklı ilişkiler istikrarlı, iradeye dayalı olacaktır. Hiçbir ittifak ilişkisi tek yanlı işlemeyecektir. Hiçbir ittifak ilişkisi bir tarafın sürekli geri adım atmasıyla, diğer tarafın sürekli tacizleriyle ileriye taşınamayacaktır. Türkiye ABD arasında kurulan ortaklık ve ittifakın mazisi eskiye dayanmaktadır. İki ülkenin egemenlik hukukuna saygı çerçevesinde yürüttüğü ittifaklar nice zorlukları aşarak bugünlere gelmiştir.

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE OLAĞANDIŞI BİR SALDIRI ALTINDADIR’

Türkiye olağandışı bir saldırı altındadır. Bu saldırıların hedefinde Türk milleti yer almaktadır. Milli paramıza, milli ekonomimize saldırılar fren tutmaksızın devam etmektedir. Doymak ve kanmak bilmeyen bir ihtirasın pençesinde kıvranan Trump küresel sistemin çıban başı, küresel ekonominin istikrarsızlık odağı haline gelmiştir.

Döviz fiyatlarındaki yükselişin hiçbir ekonomik temeli, teorik izahı yoktur. Aransa bile bulunamayacaktır. Türkiye ekonomisinin zaaf ve açmazları varsa da bunlar dövizdeki tırmanışın bahanesi değildir.

MİLLİ DURUŞ SİYONİSTELERE KARŞI DİK DURMUŞTUR

ABD Başkanı Trump'ın aldığı çarpık kararlar tam bir kaosa ve karmaşaya dönmüştür. Döviz fiyatlarındaki spekülatif oynamalar Türkiye'ye boyun eğdiremez. Milli duruş siyonist güçlere karşı dik durmuştur. Yaptırımlar Milli birliğimizin bozulmasına sebep olamayacaktır. Amerika yönetimi büyük bir yozlaşmanın ortasındadır. Trump bir papazın derdine düşmü ve Türkiye ile köprüleri atacak bir duruma gelmiştir. Bu şaibeli papaz neden bu kadar önemlidir? Kimdir bu papaz? Bu kiralık şahsın kirli bağlantıları vardır. Türk mahkemelerinde de yargılanacaktır. Bu işin papazı mapazı yoktur. Yargılanacaktır.

Haberin Devamı

TRUMP'U HALKI SORGULAMALIDIR

Unutulmasın ki ABD kendi ayaklarına kurşun sıkmıştır. Gelişmelerin başka türlü analizini yapmak akıl dışıdır. Ticaret savaşının fitilini ateşleyerek gaflete düşmüşlerdir. Neredeyse 30 kadar ülkeyle ticari bir çatışmanın içine girmiştir. Trump yönetimin yaptırımları kördüğüme dönüşmüştür. Trump'ın dostane ilişki kurduğu ülke neredeyse kalmamıştır. Kuzey Kore lideri bile Trump'tan daha öngörülebilirdir. Trump'u öncelikle ABD halkı sorgulamalıdır. Amerika küresel bağlantıları bir süre karşısına alacaktır ve bedelini bir süre sonra ödeyecektir. Türkiye'nin bağımsızlığa yönetlik uygulamalarından son derece rahatsızlardır. Umuyorlar ki uydu olalım ve geçmişimize yüz çevirelim.

BİZ KURLA KURULMADIK

Hiçbir güce tamah etmeyiz, hiçbir güce diz çökmeyiz. Değil Trump tüm dünya üzerimize gelse duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'nin davası bekasını sonsuza kadar korumaktır.

Haberin Devamı

Türk milleti zulma ortak olmaz, zalime göz yummaz. Sonu cefa olsa da kimseye boyun eğmeyiz. Biz kurla kurulmadık, dövizle bozulmayız.

İRAN'A DÜZENLENEN YAPTIRIMLARA ORTAK OLAMAYIZ

İran'a uygulanan yaptırım rezaletine ortak olamayız. Türk lirasını eritip milletizin kazançlarını mahvetmek derdindeler ama başaramayacaklar. Türkiye kapitalist sahtekarlıklara boyun eğmeyecektir. Biz kuru soğan ve ekmekle de doyarız. Ederi bir dolar eden hainlerin sosyal medya üzerinden yaptıkları da karşılıksız kalmayacaktır. Fırsat bu fırsat deyip, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanına saldıranlar haindir. 15 Temmuz'da başımıza atılan bombalarla döviz bombaları aynı imalathanede yapılmıştır.

Geçen hafta açıklanan yeni ekonomik model son derece olumludur.

FAZLASINI GÖTÜRMESİN

Yabancı sermaye gelsin gelmesine ama getirdiğinden daha fazlasını götürmesin.

Dövizle önümüzün kesilmesini beklemek çılgınlıktan başka bir şey değildir. Biz bir çılgın tanırız, o da çılgın Türk milletidir.

Haberin Devamı

Başta Rusya olmak üzere tüm olumlu analizlerden memnuniyet duyuyoruz. Avrupa'nın Amerika tavrını olumsuz görmesi son derece bahtiyarlık vericidir.

MLLİ PARAMIZA GÜVENİYORUZ

Türk lirası, kumdan kale olan dolar karşısında kazanacaktır. Döviz borcu olan hiçbir şirket yüz üstü bıraklmamlıdır. Sorun yaşayan tüm şirketlerimizin yanından olmak devletin temel görevlerinden biridir. MHP olarak sıkı maliye politakasının uygulanmasını, arzın arttırılmasını, enflasyon ve cari açıkla müdahale edilmesini, üreten ekonomi modelinin uygulamaya geçirilmesini, ihracatın ithalata bağımlılığını azaltlılmasını tavsiye ve temenni ediyoruz. Ülke olarak seçeneksiz değiliz, doğru seçimi yapacağız. Amerika tek büyük değil, dolar da her şey değildir. Amerika için deniz bitmiştir. Bu yüzden ekonomik yaptırımlardan medet ummaktadırlar.

SORU: MHP NE KADAR DOLAR BOZDURDU?

Finansın rolünü azaltıp, üretimi arttırmak hepimizin görevidir. Milli paramıza sonuna kadar güven duyuyoruz. Yerel seçimlerin erken vakte alınması söylentileri yersizdir. MHP, hazine yardımının dışında kimseye el açmaz. Hazineden ne almışsak partimizi onunla yönetiriz. Ne kadar dolar bozdurduğumuzu bankalara sorabilirsiniz