Gündem Son dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması!

Son dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması!

Paylaş
Son dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Geç de olsa Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü kabul etmesi önemlidir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın geç de olsa Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kabul etmesi önemlidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman ile görüştü ve süreç hızlandı. BM, Uluslararası Kuruluşlar veya mahkemenin soruşturma açması halinde Türkiye iş birliği yapar" dedi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Suudi Arabistan'ın bu durumu kabul etmesi önemlidir. Şeffaf, sağduyulu bir tutum sergilemiştir. Bu durumun aydınlatılması için her türlü tutumu sergilemiştir. Maalesef konsolosluk binası ve araçların aramasında geç kalınmıştır. Biz Suudi Arabistan dahil, işbirliği yapacağımızı söylemişizdir.

Neticede bir ortak çalışma grubu kurma kararı aldık. Bizim topraklarımızda olsa dahi, başka ülke toprakları sayılıyor Vinaya Anlaşması'na göre. Türkiye kararlıdır, soruşturma, genişletilerek ve derinleştirilerekl devam ediyor. Elde edilen bulguları paylaşıyoruz. Diğer taraftan uluslararası bir soruşturma talebi olursa, BM ve uluslararası bir kuruluş soruşturma açtı, elde edilen bilgilerin bulguların verilmesi gibi şeffaf bir işbirliği yaparız.

Haberin Devamı

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturmanın içinde Suudi Arabisatanlı herhangi bir kişi yok. Siyasi boyutu da var işin. Cumhurbaşkanımız iki kez Kral Selman ile görüştü. Her şey açığa çıkana kadar, ne olduğunu ortaya çıkana kadar soruşturma devam eder.