Gündem Son dakika! Ege'de Yunan jeti düştü

Son dakika! Ege'de Yunan jeti düştü

Paylaş
Son dakika! Ege'de Yunan jeti düştü

Ege'de bir Yunan jeti İskiri (Skiros) Adası açıklarında düştü; pilot hayatını kaybetti. Yunan basını, Mirage 2000 jetinin Türk uçaklarıyla karşı karşıya geldikten sonra üssüne dönerken düştüğünü iddia etti ancak güvenlik kaynakları tarafından AA'ya yapılan açıklamada, uçağın 'it dalaşı sonucu düştüğü' iddialarının gerçek olmadığı, olay sırasında bölgede Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir uçağın bulunmadığı belirtildi

Ege'de bir Yunan jeti düştü. Mirage 2000 savaş uçağı İskiri (Skiros) Adası'nın 4 mil kuzeydoğusunda denize çakıldı. Ada'da bulunan havalimanına iniş yapmak isteyen askeri jetin düşüş sebebi henüz bilinmiyor. Yunan basını, uçak ile irtibatın saat 12:15'te kesildiğini bildirdi.

PİLOT HAYATINI KAYBETTİ


Gelen son dakika açıklamasına göre; düşen jetin enkazına ulaşıldığı ve 34 yaşındaki pilotun hayatını kaybettiği bildirildi.

Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos da pilotun öldüğünü Twitter hesabından duyurdu.


YUNAN BASINININ 'İT DALAŞI' İDDİASINA YALANLAMA


Yunan jetinin düşmesiyle ilgili ülke basını flaş bir iddia ortaya atmıştı. Yunan CNN'i ve Yunan devlet televizyonu ERT, jetin Türk uçaklarıyla girdiği it dalaşı sonrası üsse dönerken çakıldığını iddia etmişti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Mirage-2000 savaş uçağının, Türk savaş uçaklarıyla yaptığı it dalaşının ardından düştüğü yönündeki Yunan basını iddialarının gerçek olmadığı belirlendi. Söz konusu iddialar güvenlik kaynaklarınca yalanlanırken Yunan jetinin düştüğü sırada bölgede Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir uçağın bulunmadığı kaydedildi.

Mirage 2000 arşiv görüntüleri

İHA: PÜSKÜRTME HAREKATINDAN DÖNÜYORDU


İHA Muhabiri’nin Yunan kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Yunan Hava Kuvvetleri’nin envanterinde 55 adet olarak bulunan, ülkedeki en modern savaş uçağı olan Mirage 2000-5 modelinin düşmesi, tartışma konusu oldu.

Yunanistan’daki bazı kaynaklarda bir Türk F-16 savaş uçağı ile ‘İt Dalaşı’ olarak tarif edilen birbirlerine kilitlenme durumunun yaşandığına ilişkin bilgiler Yunan askeri kaynakları tarafından da doğrulanmadı.

Yunan Hava Kuvvetleri yetkilileri, Mirage 2000-5 uçağının, Türk uçaklarına karşı bir püskürtme harekatına katıldıktan sonra hava üssüne doğru dönüşe geçtiği sırada düştüğünü bildirdi.