Siyaset Son dakika: Emekli maaşı ve memur maaşı zammı için kritik Kabine toplantısı başladı!
Paylaş
Son dakika: Emekli maaşı ve memur maaşı zammı için kritik Kabine toplantısı başladı!

Kabine toplantısı başladı. Emeklilerin maaş memur maaş düzenlemesi ile ilgili değerlendirme yapılacak. Kabine toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık ediyor. Döviz kurundaki hareketliliğin piyasaya yansıması ele alınacak. Düşük maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması ve bu maaşların belli bir düzeye getirilerek üzerine ilave zam oranı eklenmesi veya emeklilere asgari ücret ya da buna yakın zam verilmesi gündemde.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısında ekonomide alınan kararların piyasaya etkileri değerlendirilecek

KABİNE TOPLANTISINDA AĞIRLIKLI GÜNDEM EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısının ağırlıklı gündemi ekonomi olacak. Döviz kurundaki hareketliliğin piyasaya yansıması ele alınacak. 2022 yılına girerken kamu çalışanları ve emeklilerin maaş düzenlemesi ile ilgili değerlendirme yapılacak.

Düşük maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması ve bu maaşların belli bir düzeye getirilerek üzerine ilave zam oranı eklenmesi veya emeklilere asgari ücret ya da buna yakın zam verilmesi gündemde.

TÜRKİYE- AFRİKA ORTAKLIK ZİRVESİ DEĞERLENDİRİLECEK

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında İstanbul'da yapılan Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ndeki temaslarını değerlendirecek. Toplantıda, dış politikadaki diğer sıcak gelişmeler de ele alınacak. Kabine toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi de terörle mücadele olacak

Koronavirüs ile mücadeledeki son durum da değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından "Millete Sesleniş" konuşması yapması bekleniyor.