Gündem Erdoğan 5 ilçede miting düzenledi

Erdoğan 5 ilçede miting düzenledi

Paylaş
Erdoğan 5 ilçede miting düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim yasakları öncesi bugün son kez meydanlara çıktı. Erdoğan, İstanbul'un 5 ilçesinde miting düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Esenyurt, Beylükdüzü, Avcılar, Küçükçekme ve Eyüp'te miting düzenledi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın Eyüp'teki konuşmasından satır başları...

Ben bu coşkuyu görünce diyorum ki millet kararını vermiş. Aman rehavet yok. Bütün dost ahbap hepsini arayacağız. Sandığa gitmelerini sağlayacağız. Sandıklara gidin oylarınızı muhakkak kullanın. Sandık güvenliğini elimizden geldiğince büyük oranda aldık. Eyüp'ten güneydoğuya sesleniyorum; Korkuyu korkutun. PKK'ya HDP'ye sandıklarda demokratik dersi verelim. Osmanlı tokadına hazır mıyız? Türkiye'de devran değişecek.

"YENİLİĞE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR"

2002'nin Kasımıyla Türkiye yükselişe geçti. Kişi başına milli gelirde 11 bin dolara çıktık. İhracat 162 milyar dolar. Buraya geldik. Bunlar durup dururken olmadı. Şimdi ben Bay Kemal'e çırağı Bay Muharrem'e Eyüpsultan'dan sesleniyorum. Marmaray'ı siz mi yaptınız? Avrasya Tüneli'ni siz mi yaptınız? Bu Yalova'da oturuyor. Herhalde Osmangazi'den geçme fırsatını bulamadı. Bunlar hiç bir yeniliğe tahammül edemiyorlar. Bay Kemal Bay Muharrem 25 havalimanı vardı biz geldiğimizde şimdi 59 havalimanı var. Biz yaptık.

Haberin Devamı

Fizik hocası ama eğitimle alakası yok. SSK primini ödemiyor. Bunlardan yönetici olur mu?

"YARIN AKŞAM 'GİT BAKALIM MUHARREM' DİYECEK"

Adam diyor ne yaptın? İnsaf ya insaf. Senin kitaplardan haberin yok mu? 280 bin derslik yaptık, 580 bin öğretmen atadık. Haberin yok mu? Kars'ta, Hakkari'de Iğdır'da üniversite var. 81 vilayette artık üniversitemiz var. Nasıl olduysa Bay Kemal Muharrem'den kurtulmak için 'Gel bakalım Muharrem' dedi. Şimdi ne yapacak? 'Git bakalım Muharrem git.'

"BAY KEMAL ARZU EDERSEN GEL, BEN ÖDERİM"

Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Biz eserlerimizle anılıyor muyuz? Siz bu kardeşinizi İstanbul Belediye Başkanlığından tanımıyor musunuz? Haliç nasıl kokardı? Şu andaki haline kim getirdi? Buradan çıkan bataklığı Alibeyköy'e taşıdık. Vieland'ı oraya da yaptık. Bay Kemal arzu edersen sen de gel ücretini ben öderim. Ama gelemez.

"ŞİMDİ ELİME KART SIKIŞTIRDILAR"

15 Temmuz'da ne yaptı Bakırköy'e gitti Bay Kemal. Ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bununki yarın sönüyor. 16 saatte darbeyi bitirdik. Allah'ın yardımıyla bu iş bitti. Ne diyor? 'Ben her gün cumayı kılıyorum.' Şimdi elime yeni kart sıkıştırdılar. Bay İnce Ankara'da 2 milyon dedi emniyetten rakamı aldım 75 bin. İstanbul'da 5 milyon dedi emniyetten rakamı aldım 280 bin.

Haberin Devamı

Siz şu dükkanı çırağa teslim eder misiniz? Nasıl teslim edeceksiniz koskoca Türkiye'yi? Yarın akşam rakamlar açıklanmaya başladıktan sonra durumu göreceğiz ve 'Elhamdülillah' diyeceğiz.

"BİZ YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK"

Bunların ağzından terör kelimesini duydunuz mu? Bay Muharrem icazeti Edirne'den aldı. Teröre destek verenlerle bu ülkede siyaset yapılmaz. Cudi'yi, Gbar'ı nasıl bombaladıysak şimdi Kandil'i bombalıyoruz. Biz sadece halkımızda icazet alırız, gereğini yaparız. İlk operasyonda 10 önemli noktayı vurduk. Bütün depolar gitti. İkinci operasyonda toplantı halindeki 35 kişiyi etkisiz hale getirdik. Bay Muharrem bundan haberin var mı? Biz yüreğimizi ortaya koyduk.

İşte Erdoğan'ın Küçükçekmece'deki konuşmasından satır başları...

Bu CHP'yi tanıyorsunuz değil mi? Bunlar geçmişte ne yaptılar biliyor musunuz? Açık oy gizli tasnif. Oyu kime veriyor ona baktılar. Sayımı da kendileri gizli yaptı. İstedikleri gibi rakam çıkardılar. Yarın bunlara gereken dersi veriyoruz. Sandıklarda sayımı yarın takip edeceğim. Yarın çıkacak oy aynı zamanda Mart 2019'daki durumu da gösterecek.

Haberin Devamı

"ELİNE DİLİNE DURSUN"

Biz kitabımızı alamazdık. Ama şimdi ücretsiz olarak bu kitapları vatandaşımıza verdik. Niye yaptık? Biz devletiz. Biz bu millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik. Bay Kemal ne diyor? 16 yıldır ne yaptınız diyor. Eline diline dursun. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi'yi, Marmaray'ı kim yaptı? Ama bu onları da bilmez. Haberi yok. 16 senede 20 bin km bölünmüş yol yaptık Bay Kemal. 25 havalimanını 59'a kim çıkardı? Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşmaz. IMF'e borcumuzu sıfırladık.Bay Muharrem sen fizik öğretmenisin anlamayabilirsin.

"DÜNYADA İKİ LİDER ÇOK DENEYİMLİ"

Bunlar lafla olmuyor. Biz bunları yaptık. Ama yapacak çok işimiz var.

Metrobüslerimiz var değil mi? Memnun musunuz? Ben sizden ayrı kalmak istemiyorum. Siz 'devam' dediğiniz müddetçe devam.

Dünyada şu anda iki lider çok deneyimli biri Sayın Putin birisi de bu evladınız Tayyip Erdoğan.

Haberin Devamı

Ben milletime güveniyorum. Ne dedik 'Yürüyeceksin millet yürüyeceksin arkandan.'

"DOKTORLARIMIZI ARTIRACAĞIZ"

Üniversitesi olmayan ilimiz kaldı mı? Bununla da kalmadık. Şimdi yurt dışına gönderdiğimiz akademisyenler var. Sağlıkta devrim niteliğinde adımlar attık. Sizin gidemediğiniz yer var mı? İlaçlarınızı rahatlıkla alabiliyor musunuz? Bay Kemal'in zamanında gidebiliyor muydunuz? İkitelli'de 3300 yataklı şehir hastanesini yapıyoruz. Küçükçekmeceli orada ihtiyaçlarını giderebilecek. Bu noktalarda doktorlarımızı artıracağız. Onun için çok çalışıyoruz.

"LİSELİYİ HEMŞİRE YAPAMAYIZ"

Liseliyi hemşire yapamayız. Hemşire yardımcısı olacak. 2 yıllık yükseköğretimi yaptığında hemşire yardımcısı olacak. Tecrübe işi bu iş.

Sağlıkta attığımız adımlarda dünyaya örnek olma yolundayız.

"PARAN YOKSA SANDALLA GİT"

Bay Muharrem geçen gün kafayı Yavuz Sultan Selim'e taktı. Nereden gidecektin olmasaydı? 1. veya 2. köprüden. Yine oradan git. Senin zaten paran vardır. Bu da yoksa sandalla git.

"BUNLAR ÇIRAK BİLE DEĞİL"

Gitmiş Kars'ta konuşuyor 'Çiftçiye ne verdi?' diyor. Vermediğimiz ne kaldı? Yüzde 50-60 hibe veriyoruz. Yarın 'yürüyün devam' dediğiniz taktirde yeni bir sürece hazırlanıyoruz. Büyük devlet güçlü lider ister. Böyle sorayım dükkanınızı bir çırağa teslim eder misiniz? Bunlar çırak bile değil. Bunların hakaretlerini iftiralarına aldanmayın.İşimize bakalım. Artık büyüyen bir Türkiye var. Dünyada ilk 10 ülke arasına Türkiye'yi sokacağız. Sizden destek istiyorum.

İşte Erdoğan'ın Avcılar'daki konuşmasından satır başları...

Bay Muharrem'de biraz korku bacayı sardı. 'Okulların bahçesinde sandalyelere oturun ben de YSK'ya gideceğim' diyor. Ya ne gerek var? Oyunu kullan televizyonun karşısında izle. Şimdi telefonla partili ilçe başkanlarımızı arıyorlar tehdit ediyorlar. Suruç'ta öldürülen kardeşimizin ağabeyini arayıp tehdit ediyorlar. Karayılan mıdır nedir o tehdit ediyor. Senin yüreğin varsa in şehre. Bunlar korkak. Parlamento diyorsan sen de gel. Nasıl gelsin. Selo neyse onlar da o. 53 Kürt kardeşimi Diyarbakır'da bunlar öldürdü.

"SELO'DAN BAŞKA ADAY YOK MUYDU?"

Yasin Börü kardeşimi bunlar öldürdü. O da Kürttü ama onlar gibi yaşamıyorladı. Biz ayrım yapamayız. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Selo bunu anlamaz, derdi başka. Şimdi ne oldu? Cumhurbaşkanı adayı orada niye dursun diyorlar. Başka aday yok muydu? Dert o değil. Dert cezaevinden kurtaralım. Bunlara oy verme noktasına olan kardeşlerime lütfen uyarınızı yapın. Bunlar parlamentoyu böldüler.

"BUNLAR ÇIRAK BİLE DEĞİL"

Artık saatler kaldı. Aman rehavet yok. Çok koşacağız çok çalışacağız. Yarın akşam biraz daha çalışsaydım demeyelim.

Eğitimde sıraların üzerinde kitap bulabiliyor muyduk? Para alınıyor mu? Bay Muharrem diyor ki 'Ben fizik öğretmeniyim' Ne olacak? Sen 10 tane öğretmenin SSK primini bile ödemedin. Fizik öğretmeni olmak başka ülke yönetmek başka. Ülke yönetmek güçlü lider olmayı gerektirir. Bunlar çırak bile değil.

İşte Erdoğan'ın Esenyurt, Beylikdüzü ilçelerinde yaptığı konuşmalarından satır başları:

Şu an itibariyle güvenlik için her türlü tedbiri aldık. Türkiye yeni yönetim sistemiyle uçuşa geçecek. 16 Nisan'da Anayasa değişikliği yaptık. Bu iş bitti. Şimdi anayasa değişikliği yapma ihtimalin var mı? Yok. Milleti aldatıyorlar. Artık Başkanlık sistemiyle bu yola devam edeceğiz. Dün İstanbul'da 7 ilçedeydim. Biz yola çıkarken dedik ki Türkiye'yi 4 sütun üzerinde yükselteceğiz. Bir; eğitim, iki; sağlık, üç; adalet, dört; emniyet.

Durup dururken gelmedik. buralara. Büyümede Hindistan'dan sonra 2. sırada yer aldık. İş bilenin kılıç kuşananın. IMF'e borcu sıfırladık. Merkez Bankası'nın döviz rezervi şu anda 124 milyar dolar. 162 milyar dolar ihracatımız var. Bu çalışarak oldu.

"BUNLAR ZİHİNSEL HASTA"

Bay Kemal utanmadan sıkılmadan '16 yılda ne yaptınız?' diyor. Ey Esenyurt ne yaptığımızı siz biliyorsunuz. Bunlar zihinsel hasta. Şimdi size burada bir dev şehir hastanesi yapıyoruz. Ama bunlar dürüst değil. Hele bir tane de bayan çıkmış 'Ben şehir hastanelerine karşıyım' diyor. Senin para üretme kabiliyetin yok mu?

Biz köprüyü yap işlet devretle yaptık. Bu mantıktır ekonomik zekadır. Sende yok.

Ben muhalefet diyorum ki biz bunları kamu özel ortaklığıyla yaptık.

Terörle mücadelede Bay Muharrem'in ağzından bir şey duydunuz mu? İlk ziyaret ettiği yer Edirne. Kim bu adam? Ben buradan tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum sakın bu oyuna gelmeyin.

5 MİTİNG

Erdoğan'ın programı Esenyurt mitingiyle başladı. Erdoğan, daha sonra Beylikdüzü, ardından Avcılar'da vatandaşlarla buluşan Erdoğan son olarak Küçükçekmece'de ve Eyüp'te halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün düzenlediği 5 mitingle seçim çalışmalarını tamamlamış oldu.