Gündem Son dakika! Erdoğan, Atatürk'ü Anma Programı'nda konuştu

Son dakika! Erdoğan, Atatürk'ü Anma Programı'nda konuştu

Paylaş
Son dakika! Erdoğan, Atatürk'ü Anma Programı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ölümünün 80’inci yılında düzenlenen anma programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından ülkemizi paylaşma girişimlerine şahit olduk. Ülkemizi böyle bir tehdidin altına girmekten kurtaramadık. Önce şehir şehir ardından topyekun bir kurtuluş mücadelesi başlattık.

Mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ardından yeni devletimizle tarih sahnesinde yeniden yer aldık.

Bugünkü gençler tek parti dönemlerini ancak tarih kitaplarından, gazete ve dergi sayfalarından görmek şansına sahipler. Çünkü bize yalan bir tarih öğretildi. Türkiye ikinci dünya savaşına girmemiştir ama savaşın tüm yükünü sefaletini yaşamıştır.

EZAN ARAPÇA OKUNMASI EVRENSEL BİR SEMBOLDÜR

Anadolu yeni bir yükü yüklenmiştir. Dönemin yöneticilerinin kararları altında milletimiz ezilmiştir. CHP yöneticileri çok partili sisteme geçilişin kendilerine ait olduğunu iddia etmektedir. Ama bu zorunlu bir geçiştir. Açık oy ve gizli tasnif yöntemiyle yaptıkları seçimlerle CHP'nin demokrasi anlayışını anlatmaktadır. Türk milleti iradesine sahip çıkmış ve Demokrat Parti başa gelmiştir. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, hala tek partili dönem özlemleri devam etmektir. Türkçe ezan zulmü ise bugün bile hala fikri dünyalarında yerini korumaktadır. Ezanın Arapça okunması evrensel bir semboldür. Dünyanın her yerinde duyulduğunda bu ezandır denir. İşte şimdi bunu değiştirmek ve bizim değerlerimizden uzaklaştırma arzusundalar. Bunlar Aşık Veysel'i bile kılık kıyafetine bakıp Ankara'ya sokmak istemediler. Bu millete yukarında bakıp, kendilerini üstün görüyorlar.

Haberin Devamı

"HAKKARİ'DE 4 ŞEHİDİMİZ VAR"

Bin yıldır yaşadığımız bu mücadele bugün de devam etmektedir. Asıl mücadele alanımız batıdır. Bunun için dünya 5'ten büyüktür diyoruz. Bunun için "One Minute" diyoruz. Bunun için 3,5 milyon Suriyeli ülkemizde barınıyor. Batı sınırlarımızda hainleri destekliyor. Ama mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu gece maalesef Hakkari'de bir mühimmat patlaması yaşandı, 4 evladımız şehit oldu ve 20'ye yakın yaralımız var.

Terör örgütleriyle yol yürüyenlerin akıbetlerinin hep hüsran olacağını sürekli söylüyoruz. Bu arada da boş durmuyoruz. İşte son bir hafta içinde 15 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Fırat'ın doğusunda da huzur ortamını sağlayacağız. Ülkemizi güçsüz göstermek için DEAŞ kuklasına sarılanlar ve FETÖ'yü destekleyenlerin planlarını başa geçireceğiz.