Gündem Erdoğan - Bahçeli görüşmesi sona erdi

Erdoğan - Bahçeli görüşmesi sona erdi

Paylaş
Erdoğan - Bahçeli görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki kritik görüşme sona erdi. Görüşme 55 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. Gündem yerel seçim olan kritik görüşme 55 dakika sürdü.

Haberin Devamı

BAHÇELİ: GÜNDEMİ DAVET SAHİBİ BELİRLER

MHP lideri Bahçeli, dünkü grup toplantısında konuya değinmezken, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli'ye, 'Görüşmenin gündemi ne olacak?' diye soruldu. MHP lideri, "Gündemi davet sahibi belirler. Bizim şimdiden bir şey dememiz yakışık almaz" ifadeleriyle yanıt verdi.

ERDOĞAN: SEÇİM İTTİFAKINI MASAYA YATIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, grup toplantısı çıkışında açıklamalarda bulunarak kritik görüşmeye değindi. Erdoğan, görüşmenin gündemine ilişkin, "Seçim ittifakını masaya yatıracağız" ifadelerini kullandı.

Hürriyet'ten Hande Fırat da bugün yapılacak görüşmeye ilişkin bir yazı kaleme almış ve masadaki 5 şehri yazmıştı:

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK O İLLER

Haberin Devamı

Bahçeli, dün TBMM grubunda gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada “Gündemi davet sahibi belirler” dedi.

Birkaç saat sonra soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemin seçim ittifakı olduğunu söyledi ve “Her iki taraf için de iyi olabilecek sonuca varırız. Tabanların da beklentisi bu diye düşünüyorum” dedi.

“Peki formül ne?” sorusunun yanıtına gelince...

Tüm Türkiye’de değil, bazı illerde işbirliği. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Tekirdağ’da işbirliğine kesin gözüyle bakılıyor. İşbirliğinin doğru kurulması durumunda MHP tarafı, CHP ve HDP’nin elindeki 100’ün üzerinde belediyenin alınabileceğini düşünüyor.

“İktidar partisi nasıl olur da bir seçim çevresinden aday çıkarmaz” kaygısına da çözüm bulundu. İşbirliği çerçevesinde bazı illerde iki parti tarafından ortak aday çıkarılacak ya da tek bir partinin çıkaracağı, diğerinin destekleyeceği adaya “Cumhur İttifakı Adayı” denilecek.

MHP ÖZHASEKİ İLE YILDIRIM’A SICAK

MHP zaten Ankara’da Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Binali Yıldırım isimlerine sıcak bakıyor.

MHP’nin bu süreçte en önemli şartı ise daha önce Bahçeli tarafından isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “MHP ile işbirliğini istemedikleri” gerekçesi ile verilen bazı AK Partili kurmayların aday ve aktör olarak bu süreçte olmamaları.