Gündem Son dakika! Erdoğan'dan akademik yıl açılışında önemli mesajlar

Son dakika! Erdoğan'dan akademik yıl açılışında önemli mesajlar

Paylaş
Son dakika! Erdoğan'dan akademik yıl açılışında önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

"Hastanelerde ölülerin rehin kaldığı dönemleri çok iyi biliriz. Devlet hastaneleri 40 yamalı bohça gibi hizmet veriyordu. Vatandaşlarımızın tamamını sağlık sigortası kapsamına aldık. 40 yamalı bohça misali hizmet veren hastaneleri, üniversiteler, özel ve devlet olarak 3 başlığa indirdik. Vatandaşlarımız hangisine gitmek isterse gidiyor, işlemini yaptırıyor. Özel hastanelere fark ödeniyor ama eskisi gibi ocaklara ateş düşüren fiyatlar değil.

"UZMAN DOKTOR VE YETİŞMİŞ PERSONEL İHTİYACI"

Yıllar evvel insanların nasıl hastanelerde hizmet gördüğünü biliyoruz. Biz çarpık sağlık sistemini tamamen değiştirdik. Biz herkesi özel sağlık sigortası kapsamına aldık. İsteyen kendi sigortasını ödüyor, ihtiyacı olanı da devlet karşılıyıor. Hastane sayılarımızı, yatak sayılarımızı, ambulans sayılarımızı artırdık. Diğer ülkelerde gıpta ile baktığımız tüm imkanları sağladık. Hakkari gibi kışın sert geçtiği illerimizde paletli ambulansları devreye soktuk. 6 şehir hastanesini hizmete aldık. Yakında 2 hastanenin daha resmi açılışını yapacağız.

Haberin Devamı

Tabii şehir hastaneleri ile birlikte uzman doktor ve yetişmiş personel sayısına ihtiyaç arttı. Bunu da gözardı etmememiz gerekir. Şehir hastaneleri ile birlikte sağlık turizminde de sıçrama yapacağız.

"BİR KEZ DAHA UYARIYORUM"

Ülkemizin geldiği yer itibari ile yaptığımız işlerin mahiyetini farklı bir noktaya taşımamız gerekiyor. Eskiden tüm bu teknolojileri geliştirirken, başka ülkelerin altyapılarını kullanıyorduk. Şimdi ise durum çok farklı, artık kendi bağımsız teknolojilerimizi geliştiriyoruz. Aynı millileşme sağlık sektörü içinde de gerekmemektedir. Bugün ithal edilen ilaçlarda dışarıya bağımlıyız. Bunu engellememiz lazım. İstiyoruz ki MR'ımızı, tomografimizi biz yapalım. Bu sayede cari açık azalacak ve ihracatımız artacak. Ancak bu sektör dünyada öyle tekelleşmiş ki, bu zinciri kırmak kolay olmuyor. Bütün bunlara rağmen yerli çizgimizi derinleştirebilmiş değiliz. Bunları izliyor ve gerekli uyarıları yapıyorum. Milli projeleri desteklemeliyiz. Herkesi buradan son kez uyarıyorum. Sağlıkta yerlileşmeye herkes destek vermelidir.

Haberin Devamı

"VİZYONUMUZA SIKI SIKAYA BAĞLANIN"

Mutluluğun kaynağı olan sağlığa daha çok önem vereceğiz. Bizim sağlık alanında geride kalmamız kesinlikle düşünülemez. Eskiler sadece uzun değil hayırlı ve sağlıklı bir hayat isterlerdi. Sağlık kısmı siz hocalarımıza ve öğrencilere düşüyor. Bugün sağlık ve eğitim personeli TSK'nın personel sayısından fazladır. Bu konuya ne kadar ciddi baktığımızı anlatan bir rakamdır.

Sizlerden bahsettiğim vizyonlara sıkı sıkıya bağlı kalmanızı rica ediyorum."