Gündem Son dakika! Erdoğan'dan Bahçeli'ye af ve ittifak cevabı!

Son dakika! Erdoğan'dan Bahçeli'ye af ve ittifak cevabı!

Paylaş
Son dakika! Erdoğan'dan Bahçeli'ye af ve ittifak cevabı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin af ve ittifak çıkışına AK Parti Grup Toplantısı'nda cevap verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, "31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'ne yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz aşamada artık kalmamıştır" dedi. İşte bu sözlere Erdoğan, grup toplantısı konuşmasından cevap verdi.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

MHP ile çok verimli bir ittifak örneği sergiledik. Cumhur ittifakı adı verdiğimiz bu işbirliğini hazırlayan milletimizdir. Parti olarak milletimizin sesine kulak verdik. Tabii yeni yönetim sisteminin inşası gibi konularda ittifak içerisinde olmak iki siyasi partinin aynı çizgiyi takip etmesini gerektirmiyor. AK parti ve MHP iki ayrı partidir. Anlaştığımız hususlarda birlikte hareket ederken farklı düşündüğümüz konularda kendi yolumuzu takip ederiz. MHP ile af, erken emeklilik ve Danıştay konularında farklı düşüncelerimiz olduğu görünüyor. Biz mümkün olduğunca yapıcı bir dille ifade etmeye çalıştık. Politikalarımızı sonuna kadar savunuruz ancak kişisel olarak saygısızlık etmeyi aklımızın ucundan geçirmeyiz. Bizde böyle bir üslubun yeri yoktur. Mesele af meselesi ilk gündeme geldiğinde hemen talimatı verdim bu işi tüm boyutlarıyla masaya yatırdık. Bunun için de teklife sıcak bakmadığımızı çeşitli şekilde anlattık. Temel ilke bir devlet kendisine karşı işlenen suçları af yetkisine sahip olabilir. Ancak kişilere işlenen karşı suçlarda devlet af yetkisine sahip değildir.

Haberin Devamı

"CAN ALAN KATİLLERE Mİ KADER MAHKUMU DİYECEĞİZ?"

Şunu çok iyi anlamamız gerekiyor. Kalkıp da uyuşturucu baronlarıyla uyuşturucu baronlarına torbacılık yapanları ayrı ayrı değerlendirmek de mümkün değil. Biz devlet olarak uyuşturucu baronlarıyla da mücadele ettik, torbacılarla da içenlerle de mücadele ettik, devam ediyoruz. Şuanda 50 binin üzerinde uyuşturucu mahkumu var. Ekranları başında bizleri izleyen milletime sesleniyorum. Bunlara kader mahkumu diyebilir miyiz? Ne demek aldatılmış, bu 6-7-8-10 yaşında çocuk mu? Hepsi de bu işi gayet iyi bilen hem içen hem satan hem de aracılığını yapan tipler. Bunlara mı kader mahkumu diyeceğiz? Can alan katillere mi kader mahkumu diyeceğiz? Hırsızlık yapanlara mı kader mahkumu diyeceğiz? Cezaevinden çıkınca daha fazla şekilde hırsızlık işlemini yapıyor. Biz devlete karşı işlenen suçlarda devlet olarak yapılabilecek ne varsa yapmaya gayret ederiz ve arkadaşlarımız bu çalışmalarını yaptılar. Biz devlet olarak bir katili affettiğimiz zaman maktülün ailesine acaba bunu nasıl anlatacağız?

Haberin Devamı

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Emeklilite yaşa takılanlar için gerekenler söylenmiştir. Bizim kimseyi ne kurum ne isim olarak hedef almamız söz konusu değildir. Sosyal medyadaki kimi açıklamaların yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyorum ve üzülüyorum.

"İSTİKLAL MARŞI DIŞINDA BİR ANT TANIMIYORUZ"

Andımız konusunda Danıştay yetki aşımı yaparak düzenlemeyi iptal etti. Bir takım eski hastalıkların hala bünyemizde yaşadığını gösteriyor. Andın ilk halini Türk Ocakları'nı kapatmasıyla bilinen doktor Reşit Galip yazmıştır. Bu kişi aynı zamanda Türkçe ezan zulmünün de mimarıdır. Andı yazan bu. bu milletin en büyük andı İstiklal Marşı'mızdır. İstiklal Marşı dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız. Türküm ben ama şunu söyleyeyim ben Türkçü değilim. O başka bir şey o başka bir şey. Irkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır.

Haberin Devamı

"BU ÇOK ÜZÜCÜYDÜ"

Tek tipçi bir metin özentisinin çocuklarımıza her sabah okutulmasının yeri var mıdır? Anayasa Komisyonu Başkanımızın kökeni ve meşrebi üzerinden eleştirilmesinin kime ne faydası vardır? Ben ayrımcı değilim diyeceksin, Anayasa Komisyonu Başkanımız benim milletvekilim, bakanlık yapmış arkadaşımıza, bakanımıza hem hakaret, hem tehdit savuracaksın. Onun arkasında bizler varız. Bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti gerçekten bir genel başkana yakıştıramadım. Bu çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Benim bu yol arkadaşımızın ırkçılıkla alakası yok. Kökeni Kürt olabilir ama kendisi bu millete hizmet etmenin şuurunda. Niye hedef saptırıyor, damgalama yapıyoruz.

"BİZ DE HERKES KENDİ YOLUNA DERİZ"

Ülkeyi ve milleti sevmek çocuklarımızı buna uygun bilgi, beceriyle donatmakla olur. Biz 2053, 2071'i inşa etmek için ittifak kurduk. Bunun için artık bu tür meselelerdeki görüş farklılıklarının Cumhur İttifakı'na gölge düşürmesine izin vermemeliyiz. Biz bu ittifakın ruhuna zarar verecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. Milletimizin emaneti olan Cumhur İttifakını günlük siyasetin üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz.

Haberin Devamı

"AYNI DEĞERLERE İNANAN İTTİFAKI"

Grup toplantısı sonrası ittifakla ilgili gazetecilerin sorusuna Erdoğan, "MHP yerel seçimlerde kendi adaylarıyla devam edecek biz de kendi adaylarımızla yerel seçimlerde meydanlarda olacağız. Cumhur İttifakı'nın devamından yanayız. Cumhur İttifakı'na herhangi bir leke gelsin asla istemeyiz çünkü cumhurun ittifakı demek milletimizin aynı değerlere inanan ittifakı demek..." cevabını verdi