Gündem Son dakika! Erdoğan'dan MÜSİAD toplantısında önemli mesajlar

Son dakika! Erdoğan'dan MÜSİAD toplantısında önemli mesajlar

Paylaş
Son dakika! Erdoğan'dan MÜSİAD toplantısında önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD EXPO Kapanış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "2023'te en büyük 10 ekonomi arasına gireceğiz. Zaman zaman saldırılar altında kalsak da hedeflerimize ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları:

Haberin Devamı

Faizsiz konut finansman sistemi projesini kendi alanında yeni bir alternatif olarak değerlendiriyorum. MÜSİAD attığı her adımda hem kendisi hem ülkemiz, işbirliği halinde olduğu şirketleri destekleyen bir yaklaşımla hareket ediyor.

MÜSİAD işte bu farkı projeleriyle dünyanın 85 ülkesine yayılan ofisleriyle, komisyonları ve kurullarıyla gençlere ve kadınlara yönelik özel çalışmalarıyla en özel şekilde yansıtan kurumlarımızdan biridir.

Bu dönemde ülkemizi küresel finans krizine ve darbe girişimine rağmen yılda ortalama yüzde 5,8 oranında büyüttük. Ülkemize 201 milyar dolar tutarında uluslararası yatırım çektik. Milli geliri 236 milyar dolardan 851 milyar dolara çıkardık. Bugün satın alma paritesi itibariyle milli gelirde dünyada 13'üncü sırada yer alıyoruz.

Haberin Devamı

İhracatımızı 160 milyar dolara çıkardık. Turizmde 40 milyon ziyaretçiye ulaştık. Döviz rezervimiz 90 milyar dolara çıktı. IMF'e olan bocumuzu 2013 yılında tamamen kapattık.

Eğitim bütçede ilk sırada yer alıyor. Derslik ve öğretmen sayısını yükselterek bu alandaki sorunları çözdük.

Yeni dönemde enerjimizi kalitenin yükseltilmesine adayarak yeni bir talim terbiye sıçraması yaratıyoruz.

Bir sağlıklı nefese devleti feda etmeye göze aldık. Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiye altında doğmayan bir birey yoktur. Biz geldiğimizde Bay Kemal'in SGK dönemini gördük. Kuyruklar içler acısıydı. Sİyaset yalan söyleme sanatı değildir. Hala hastanelerde ameliyat yapılamadığını söylüyor.

Adalet teşkilatımızın en iyi hizmeti verebilmesi için çalışmlarımızı devam ettiriyoruz. En iyi hizmet için kadro sayılarımızı artırdık. Emniyet kapsamında terör örgütlerine darbeler vurduk. Milletimizin huzuru sağlandı.

İstanbul Havalimanı sayesinde havacılık konusunda iddiamızı artırdık. Sanayi sektöründe istihdam ortaya çıkarak destek programlarına devam ediyoruz. Savunma sanayi en büyük ilerlemeyi gösteren dallar arasında. Savunma saniye hacmini yükselttik ve kendi kendimize yetmeye başladım ama daha ileri gideceğiz. Altyapımız hazır. Enerji alanında da büyük bir atılım yaptık. Hem de yerli kaynaklarla. Ülkemizin tamamına yıl sonuna kadar doğal gaz gidecek.

Haberin Devamı

2 milyar lira olan sosyal yardım bütçesini 38 milyar liraya çıkardık.

Türkiye'nin katettiği mesafe önemlidir. Ama hedefleri daha önemlidir. 2023'te en büyük 10 ekonomi arasına gireceğiz. Zaman zaman saldırılar altında kalsak da hedeflerimize ulaşacağız. Türkiye dünyanın en önemli ülkelerinden biri olacak.

Avrupa başta almak üzere göçmenlere ülkesini açan yokken 4,5 milyon göçmeni kabul ettik.

İmkanlarımızı ve potansiyelimizi yurt dışında yeterince anlatamadığımızı düşünüyorum. MÜSİAD başta olmak üzere bu potansiyl anlatılmalı. İş adamları birbirinin dilinden anlar. Biz de devlet olarak gerekli desteği vereceğiz. Bundan emin olun.

Hep birlikte dünya kazan biz kepçe olacağız ve kendimizi anlatacağız.