Gündem Son dakika! Esenyurt'ta fabrikalar alev alev yandı

Son dakika! Esenyurt'ta fabrikalar alev alev yandı

Paylaş
Son dakika! Esenyurt'ta fabrikalar alev alev yandı

Esenyurt'ta bir fabrikada çıkan yangın büyüyerek yan fabrikalara da sıçradı. Çok sayıda itfaiye yangına müdahale etti. İstanbul Valiliği de yangınla ilgili ölü ve yaralının olmadığını açıkladı

İstanbul bugün korkunç bir yangına uyandı.

Haberin Devamı

Esenyurt'ta bulunan Kıraç Evren Oto Sanayi Sitesi bulunan bir palet fabrikasında bu sabah erken saatlerde yangın çıktı.

Alevler büyüyerek yan taraftaki tekstil fabrikasına da sıçradı. Olay yerine sevk edilen itfaiye yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Yangının çıktığı anlar bir bekçinin cep telefonu kamerasına böyle yansıdı

16 EKİP MÜDAHALE ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 4 bin metrekarede palet yandı.

Yangına 16 ekip, 98 araç ve 180 personelle müdahale edildi. Bölgeye çok uzak olan Şişli ilçesinden bile itfaiye ekipleri olay yerine intikal etti.

Binalarda çalışan bulunup bulunmadığına ve yangının çıkış nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

FABRİKALARIN YANDIĞI BÖLGE

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI ALATEPE'DEN AÇIKLAMA

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe yangınla ilgili yaptığı ilk açıklamasında "Çıkış sebebiyle ilgili bir bilgi yok. Ancak can kaybı yok, sevindirici tarafı bu. Ekiplerimiz müdahale ediyor. Yandaki iş merkezlerine de sıçramış şu anda. En net bilgiyi 20-25 dakika içerisinde olur. Ama can kaybı olmadığını biliyoruz. Yangının çıkış noktası palet fabrikası. Palet olduğu için de yangının yayılması hızlanmış. 20 dakika içinde ayrıntılar netleşecek" ifadelerini kullandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği: Esenyurt'ta 3 fabrikayı etkileyen yangın İBB itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup, herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır.

"YANGIN NEDEN ÇIKTI?"

Yangının neden çıktığına dair bir soru üzerine Başkan Alatepe, "Ağaç üretimi yaptığı için etrafı açık; bu açıklık da alevlerin yükselmesine sebep olmuş. Ama bilemiyorum, belki bir kontaktan... Savcımız burada, polis burada onlar bakacaklar. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.