Dünya Etiyopya Hava Yolları'na ait yolcu uçağı düştü! 157 kişi can verdi

Etiyopya Hava Yolları'na ait yolcu uçağı düştü! 157 kişi can verdi

Paylaş
Etiyopya Hava Yolları'na ait yolcu uçağı düştü! 157 kişi can verdi

Etiyopya'nın Addis Ababa kentinden Kenya'nın Nairobi kentine doğru yol alan Etiyopya Hava Yolları'na ait 149 yolcu ve 8 mürettebatı taşıyan ET 302 uçuş kodlu Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkıştan 6 dakika sonra Addis Ababa'nın 62 kilometre güneydoğusunda henüz bilinmeyen bir sebeple düştü. 33 ülkeden yolcuları bulunan uçakta sağ kalan olmadığı bildirildi

Etiyopya Hava Yolları sözcüsü, Twitter hesabında, Etiyopya Hava Yolları'na ait 149 yolcu ve 8 mürettebatı taşıyan ve Addis Ababa- Nairobi seferini yapan Boeing 737 tipi yolcu uçağının yerel saatle 08:44'te düştüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Twitter hesabından taziye mesajı paylaştı.

SAĞ KURTULAN YOK

Etiyopyalı yetkililerden yapılan açıklamada arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı duyurulmuştu ancak kazadan sağ kurtulan olmadığı öğrenildi. Uçakta 33 ülkeden yolcular bulunuyordu.

Düşen uçağın Boeing 737 MAX 8 tipi olduğu ve uçağın Etiyopya Hava Yolları'na 4 ay önce teslim edildiği öne sürüldü.

Devlete ait Ethiopian Airlines, ülkenin en büyük hava yolu şirketi olma özelliği taşıyor.

TÜRKİYE'DEN ETİYOPYA'YA TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye seyahat etmekte olan bir yolcu uçağının 157 yolcu ve mürettebatıyla birlikte bugün sabah saatlerinde düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendik. Bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Etiyopya halkına başsağlığı diliyoruz."

Haberin Devamı