Gündem Son dakika: Gaziantep'te emniyet önünde çatışma

Son dakika: Gaziantep'te emniyet önünde çatışma

Paylaş
Son dakika: Gaziantep'te emniyet önünde çatışma

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne  saat 15.23'te girmeye çalışan iki teröristle çatışma çıktı. Bir terörist vurularak etkisiz hale getirildi. İkinci terörist ise olay yerinde kaçtı ancak bir süre sonra sağ yakalandı. Çatışmada bir polis ise hafif yaralandı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde saat 15.23 sıralarında çatışma çıktı. Emniyet'e saldırı için gelen 2 teröristten biri vurularak öldürüldü. Diğer terörist ise kaçtı. Kaçan terörist bir süre sonra yakalandı. Öte yandan çatışma sırasında bir polisin yaralandığı ve durumunun hafif olduğu kaydediliyor.


GAZİANTEP VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA


Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Gaziantep Emniyet Müdürlüğü' ne silahlı saldırıda bulununulmuştur. Saldırıya polisler anında karşılık vererek saldırganı etkisiz hale getirmiştir. Saldırıda 1 polis memurumuz hafif yaralanmıştır."




SON DAKİKA: İKİNCİ TERÖRİST SAĞ YAKALANDI

Gaziantep'teki İl Emniyet Müdürlüğü binasına saldıran ikinci terörist sağ yakalandı. Karar'ın iddiasına göre ikinci terörist bu (Aşağıda):


''2 YA DA 3 TERÖRİST''


NTV canlı yayınına bağlanan gazeteci Ali Budak ''2 ya da 3 kişi olduğu tespit edilen teröristler güvenlik güçlerine ateş açtı. Teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Birinin yaralı hale getirildiği birinin de kaçtığı söyleniyor. Kaçan terörist aranıyor. Olay bir anda gelişti. Teröristlerin güvenlik kapısında bulunan polislere ateş açtığı bilgisini aldım. Canlı bomba olasılığına karşı geniş güvenlik önlemi var'' dedi.




İHA BÖLGE MÜDÜRÜ: 1 TERÖRİSTİN BİZİM BİNAMIZDA OLDUĞU BİLGİSİ VAR


CNN Türk canlı yayınına katılan İHA Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Akın, "Teröristin bizim de olduğumuz binada olduğu iddiası var. Polis de bina içinde ve çevresinde operasyon için bekliyor. Bize de bulunduğumuz katta kapıları kapatıp beklememimizi söyledi " diye konuştu.


"3 TERÖRİST SALDIRDI" İDDİASI


Gazeteci Ahmet Aslan, emniyete 3 teröristin saldırdığını , bir teröristin bombayı patlattıktan sonra iki teröristin yaşanan kargaşadan yararlanarak saldırıya geçmek istediklerini iddia etti. Polisin böyle bir saldırıyı beklediğini de kayden Ahmet Aslan, emniyet önündeki bir araçta bomba olabileceği şüphesiyle, geniş güvenlik önlemi alındığını söyledi.


1 MAYIS'TA ENMNİYETE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI OLMUŞTU


Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs'ta Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binası önünde DEAŞ üyesi İsmail Güneş bomba yüklü aracı patlatmış ve hain terör saldırısında 2 polis memuru şehit düşmüştü! Saldırıda ayrıca 22 kişi de yaralanmıştı.