Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: Küçükçekmece faili yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: Küçükçekmece faili yakalandı

Paylaş
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: Küçükçekmece faili yakalandı

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğu M.E.'nin evinin önünde oynarken yaşadığı cinsel istismarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamada bulundu. Soylu "Küçükçekmece faili yakalandı, Bakanlık açıklama yapacak" dedi. Öte yandan saldırganın kimliği de belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da yazılı açıklamasında "Uzman klinik psikoloğumuz 24 saat çocuğumuzun ve ailemizin yanında kalacak" ifadelerini kullandı. Gelen bir son dakika haberine göre ise olayla ilgili gözaltı sayısı 9'a yükseldi

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 22 Nisan tarihinde 5 yaşındaki kız çocuğu M.E. cinsel istismarda bulunulduğunun ortaya çıkması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden oluşan özel bir ekip kurulmuştu.

Haberin Devamı

Olayın ardından harekete geçen ekipler, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek tespit ettiği Pakistan uyruklu 19 yaşındaki zanlı M.V.’yi dün akşam evine yaptığı baskında gözaltına aldı. M.V. ile birlikte 2'si Türk 8 kişi daha gözaltına alındı.

1,5 YIL ÖNCE KAÇAK YOLLARLA TÜRKİYE’YE GİRMİŞ

Öte yandan polis, evinde gözaltına alınan zanlının pasaportunun olmadığını 1,5 yıl önce kaçak yollarla Türkiye’ye girdiğini belirledi. Seyyar çanta satıcılığı yaptığı öğrenilen zanlı M.V.’nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bilgisine ulaşıldı. Şüpheli M.V.'nin olay günü giydiği elbiselerinin ise incelemeye alındığı belirtildi.

Öte yandan cinsel istismara uğrayan çocuğa, ailesi ve pedagog eşliğinde şüpheli M.V'nin teşhis ettirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan M.V'nin olay günü giydiği kıyafetlerinden ve tırnak arasından alınan doku örneği ile çocuktan alınan doku örneğinin karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumuna gönderildiği belirtildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir kız çocuğun cinsel istismara uğraması Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Saldırganları arayan polis, üç şüpheli tespit etmişti.

Yaşanan bu korkunç olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklamada bulundu.

'FAİLİN YAKALANDIĞI BİLGİSİ BENDE VAR'

Soylu "Küçükçekmece’yle ilgili 5 yaşındaki çocuğumuzla ilgili hem Valiliğimiz hem de İstanbul Emniyeti fail konusunda çalışmayı yaptılar ve zannediyorum da bu saatler içinde açıklamayı yapacaklardır. Fail gözaltına alındı. İstanbul Valiliğimiz açıklama yapacaklar. Babayla görüştüm telefonda. Faili yakalayacağımızı söyledim. Failin yakalandığı bilgisi bende var'' dedi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan şüpheli, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla Küçükçekmece'de yakalandı. 18 yaşındaki Pakistan uyruklu M.V.'nin sorgusu sürüyor.

BAKAN SELÇUK: PSİKOLOG ÇOCUĞUN VE AİLENİN YANINDA KALACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Küçükçekmece’de cinsel istismara uğrayan 5 yaşındaki çocuğa ve ailesine destek için görevlendirdikleri uzman klinik psikoloğunun 24 saat çocuğun ve ailenin yanında kalacağını açıkladı. Bakan Selçuk Küçükçekmece’de olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, "İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğumuzun istismara uğradığına ilişkin haberlerin hemen ardından, çocuğumuzun ve ailemizin durumunu yakinen takip etmeye başladık. Millet olarak hepimizi derinden yaralayan hadise ile ilgili bir klinik psikoloğumuzu, bir psikoloğumuzu, bir de sosyal hizmet uzmanımızı görevlendirdik. 3 görevlimiz de şu anda ailemizin yanında. Klinik psikoloğumuz da 24 saat çocuğumuzun ve ailemizin yanında kalacak. Uzman ekibimiz bu sürecin atlatılması için çocuğumuza ve ailemize gerekli destekleri sağlayacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak ilk günden bu zamana kadar anlık olarak çocuğumuzun tedavi sürecini ve rehabilitasyonunu takip ediyoruz" dedi.

'DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ'

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, "Failin en ağır cezayı alması için adli süreci yakinen takip edecek ve açılan tüm davalara müdahil olacağız. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak şiddet ve istismara karşı 'sıfır tolerans' ilkesiyle mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece’deki 5 yaşındaki çocuğun cinsel istismar olayına ilişkin yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin yakalandığını açıkladı. Valilik, cinsel istismara maruz kalan küçük çocuğun tedavi edilerek taburcu edildiğini duyurdu.

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki bir kız çocuğunun uğradığı cinsel istismar olayına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ”Küçükçekmece ilçemizde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını bir kez daha nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Masum yavrumuzun bu çirkin olaydan olumsuz etkilenmemesi ve normal hayatına kavuşması için doktorlarımız, çocuk psikiyatrisi ve psikologlarımızca süreç yakından takip edilmiş ve mümkün olan en kısa sürede tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir.

Haberin Devamı

Bu olayın kısa zamanda aydınlatılması ve failin adalete teslim edilmesi için Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve diğer birimlerimizden sadece bu olay için özel ekipler oluşturulmuş ve titizlikle devam eden yoğun çalışmalar sonucu fail yakalanmıştır. Olayın adli soruşturması devam etmektedir. İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bütün ekiplerimizi, bu olayın aydınlatılmasında göstermiş oldukları üstün gayretlerden dolayı canı gönülden tebrik ediyor, sağduyulu davranarak yardımcı olan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İlimizde yaşanan vicdanları sızlatan bu insanlık dışı ve asla kabul edilemez olayların bir daha tekrarlanmaması için toplumsal birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.