Gündem Son dakika! İçişleri Bakanı'ndan saldırı açıklaması

Son dakika! İçişleri Bakanı'ndan saldırı açıklaması

Paylaş
Son dakika! İçişleri Bakanı'ndan saldırı açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda buludu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Yurt genelindeki bütün şehit cenazelerinde uygulamakta olduğumuz bir takım ilave güvenlik önlemlerimiz mevcuttur. Şehit Yener Kırıkçı’nın cenaze töreninde ailesinin talebi üzerine gerekli hazırlıklar yapılmıştır.

4 cenaze töreninde de ilave tedbirlerimiz olmuştur. Ailenin talebi doğrultusunda cenaze namazı için girişimlerde bulunulmuştur. Cenaze törenine protokolle birlikte 12 bin kişi katılmıştır

Şehit cenazemiz ailenin talebi üzerine Akkuzulu'da yapıldı. Cenaze namazından önce Mansur Yavaş alana geldi. Köylü kadınlar tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu alana geldikten sonra yoğun, sözlü protestolar oldu.

Şehit yakınlarının ve vatandaşların bulunduğu alandan Kemal Kılıçdaroğlu aracına giderken kendisine açıkça saldırı söz konusudur. Aracına ulaşması mümkün olmadığı görülünce bir eve alınıyor ve güvenliği sağlanıyor.

Haberin Devamı

Genel güvenlik sağlanınca CHP genel başkanı da zırhlı araçla evden çıkarılıyor. Siyasetçiler zaman zaman gerek şehit cenazelerinde gerekse başka ortamlarda tepkilerle karşılaşabilirler.

Burada tepkinin fiziki saldırıya dönüşmesi söz konusudur ve bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

Adli ve idari soruşturma başlatılmış olup hadiseye karıştığı anlaşılan 4 kişi tespit edilerek, ilçe jandarma komutanlığına getirilmiş; fiziki saldırıya karışan il dışına çıkmış şehit yakını da getirilip savcılığa tespit edilmiştir. Biri kadın olmak üzere 4 kişi daha savcılığın talebi üzerine getirilerek tespit edilmiştir. Toplam 9 kişi tespit edilmiştir ve tamamı Akkuzuluk köyündendir. Cenazeye kimin geldiği bellidir.