Gündem Olay yeri inceleme ekipleri konsolosluk konutunda inceleme yapıyor

Olay yeri inceleme ekipleri konsolosluk konutunda inceleme yapıyor

Paylaş
Olay yeri inceleme ekipleri konsolosluk konutunda inceleme yapıyor

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması olayıyla ilgili 11 Suudi yetkili, incelemelerde bulunmak üzere Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait konuta geldi. Konutun bulunduğu Meşelik Sokak trafiğe kapatıldı. Türk inceleme heyeti de binaya girdi. Bu arada İngiliz haber ajansı Reuters, 'Suudi Konsolos Muhammed el-Uteybi'nin görevden alındığına ve soruşturma başlatıldığına' ilişkin haberini geri çektiğini duyurdu. Olay yeri inceleme ekiplerinin Başkonsolosluk konutundaki incelemesi sürüyor

Amerikan Washington Post gazetesinin Suudi yazarı Cemal Kaşıkçı, resmi evrak işleri için 2 Ekim'de girdiği İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmamış ve burada öldürüldüğü yönündeki haberler Türkiye olduğu kadar dünyada da büyük yankı bulmuştu.

Haberin Devamı

REUTERS, 'GÖREVDEN ALINDI' HABERİNİ GERİ ÇEKTİ

İngiliz haber ajansı Reuters, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi görevden alındığını ve hakkında görevi ihlal/kötüye kullanmaktan soruşturma açıldığını öne sürmüştü.

Haberini, Suudi haber sitesi 'Sebk'te yayımlandığı öne sürülen resmi bir açıklamaya dayandıran Reuters, daha sonra dünya genelindeki abonelerine servis ettiği 'iptal' metninde, söz konusu internet sitesinde böyle bir haber yayımlanmadığını belirterek, El Uteybi'nin görevden alındığına ilişkin haberi geri çektiğini duyurdu

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı dünya gündemini sarstı. Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'na giden ve bir daha çıkmayan, öldürülüp ve parçalara ayrıldığı iddia edilen Kaşıkçı haberini en iyi anlatan fotoğraf olarak servis edildi.

Haberin Devamı

Halen akıbeti bilinmeyen Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında Türk ve Suudi yetkililer önceki gece Başkonsolosluk binasında 9 saat boyunca inceleme yapmış, ardından Başkonsolos'un konutunda da inceleme yapılacağı açıklanmıştı. Bundan kısa bir süre sonra Suudi Başkonsolosu ülkesine dönmüştü.

Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan heyet, gündüz İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ilgili birimlerle görüşme yaptıktan sonra Levent'te bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na ait konuta geldi.

Saat 14.40'ta 6 araçla gelen 11 kişilik heyeti birlikte konutun önünde hareketli dakikalar yaşandı. Heyetin girişini çekmek isteyen yerli ve yabancı basın mensuplarının görüntü almaya çalışmasını konsolosluk görevlileri engellemeye çalıştı.

Aynı dakikalarda Suudi Arabistan Konsolosluğu'na da bir araç geldi. Bu araçtan ise inen 3 kişi konsolosluğa giriş yaptı. Bu kişilerin de aynı heyette olduğu iddia edildi.

TÜRK HEYETİ DE İÇERİDE

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu konutunda arama yapan ekipler, çatıda da inceleme yaptı.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu konutuna saat 16.40’ta gelerek incelemelere başlayan Türk heyeti çalışmalarını sürdürüyor. Aralarında olay yeri inceleme ekipleri, uzman ekipler ve adli tıp kurumu uzmanlarının da bulunduğu heyet konutun her bölgesinde titizlikle çalışmalarına devam ediyor. Konutta yapılan çalışmalar sırasında olay yeri inceleme ekipleri çatıda da inceleme yaparken, ekiplerden bazılarının zaman zaman konuttan çıkarak araçlarından malzeme alıp tekrar içeriye girdiği görüldü.

Haberin Devamı

Konuta, arkasında bir su motoru ve jeneratör bulunan bir itfaiye aracı geldi. Ekiplerin konutun bahçesinde bulunan su kuyusunda inceleme yapacağı öğrenildi.