Dünya Son dakika! İran Erbil'deki İKDP kampını vurdu: 12 ölü, 30 yaralı

Son dakika! İran Erbil'deki İKDP kampını vurdu: 12 ölü, 30 yaralı

Paylaş
Son dakika!  İran Erbil'deki İKDP kampını vurdu: 12 ölü, 30 yaralı

İran güçlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi’ne (İKDP) ait bir kampa düzenlediği saldırıda aralarında üst düzey isimlerin de olduğu 12 İKDP’li öldü, 30’dan fazla kişi yaralandı

Sağlık Müdür Yardımcısı Şirvan Celal, aralarında üst düzey yetkililerin de bulunduğu olayda bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu ve hastanede müdahalelerin sürdüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Saldırının görüntülerini yayınlayan İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu’nun İKDP’nin merkez binasına füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Devrim Muhafızları Ordusu’nun İKDP merkezini karadan karaya 5 füze ile hedef aldığı belirtildi.

İKDP SALDIRIYI DOĞRULADI

Koysancak ilçesindeki İKDP kampı toplantı sırasında hedef alındı. Saldırıda yaralananlar arasında İKDP’nin üst düzey yetkililerden Mustada Mevludi’nin de bulunduğu belirtildi.

Öte yandan İKDP’den yapılan açıklamada da söz konusu saldırı doğrulandı, saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bilgisi paylaşıldı ancak sayı belirtilmedi.

Açıklamada, İran’a ait insansız hava araçlarının bölgede keşif uçuşu yaptıktan sonra söz konusu kampa yoğun bir saldırı düzenlediği kaydedildi.

Haberin Devamı

1996'DAN BU YANA İLK KEZ

İran’a muhalif İKDP, 1996’dan bu yana IKBY’nin Erbil kentindeki kamplarda faaliyet gösteriyor.

O tarihten bu yana İran’ın ilk kez bu büyüklükte bir saldırı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

AA