Gündem Son dakika! İstanbul'da Bitcoin hırsızlığı operasyonu

Son dakika! İstanbul'da Bitcoin hırsızlığı operasyonu

Paylaş
Son dakika! İstanbul'da Bitcoin hırsızlığı operasyonu

İstanbul'da sanal para birimi "Bitcoin" hırsızlığı yaptığı belirlenen 11 kişi gözaltına alındı

İstanbul polisine giden 14 kişi, kripto para birimi olan Bitcoin cüzdanlarından bilgileri dışında paralarının eksildiğini belirterek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Polis yaptığı çalışmalarda, şüphelilerin, bazı kişilerin kripto para birimi olan Bitcoin cüzdanlarına girdiğini belirledi. Şüphelilerin tek kullanımlık şifre engelini ise mağdur kişiler adına hazırladıkları sahte ehliyetlerle yeni bir GSM hattı alıp sistemdeki telefon numarasını değiştirerek aştıkları ortaya çıktı.

Polis, şüphelilerin kripto para alışverişi yapılan internet sitesine yeni numarayı girdikleri ve sisteme giriş yaparak oltalama yöntemi (phishing) ile hesaplarda bulunan Bitcoin'leri satarak elde ettikleri parayı kendi hesaplarına aktardıklarını tespit etti.

14 KİŞİDEN 437 BİN LİRALIK BİTCOİN ÇALDILAR

Şüphelilerin 14 kişinin Bitcoin cüzdanlarından çaldığı toplam 437 bin lirayı önce kendi hesaplarına, daha sonra takibini zorlaştırmak için farklı hesaplara aktardığı ortaya çıktı. Polis ekipleri, bu konuyla ilgili başka mağdur kişiler olup olmadığı yönünde çalışma başlattı.

Haberin Devamı

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul polisi, şüphelileri yakalamak için 26 Ekim'de İstanbul'da çeşitli adreslere Özel Harekat polislerinin de desteğiyle operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 11 kişi yakalanarak gözaltına alınırken 18 cep telefonu, 18 SIM kart, 22 flash bellek, 6 dizüstü bilgisayar, 3 hard disk, 2 sahte ehliyet, sahte kimlikle alınan istanbulkart ve tablet ele geçirildi.

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyet'teki işlemleri tamamlanan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklanırken 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.