Türkiye (Son Dakika) Son Dakika: İzmir'de askeri eğitim uçağı düştü

Son Dakika: İzmir'de askeri eğitim uçağı düştü

Paylaş
Son Dakika: İzmir'de askeri eğitim uçağı düştü

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı, İzmir'de eğitim uçuşu yapan KT-1 tipi uçağın Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradığını, 2 pilotun sağ kurtarıldığını duyurdu.

İzmir’de 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan KT-1 tipi uçak eğitim uçuşu sırasında denize düştü. MSB'den yapılan açıklamaya göre 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

İşte MSB'nin açıklaması:

''İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı''

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Foça ilçesi açıklarında denize düşen eğitim uçağındaki iki pilotun kurtarıldığını bildirdi. Köşger, AA muhabirine, Çiğli 2. Ana Jet Üssüden kalkan KT-1 tipi eğitim uçağının henüz bilinmeyen nedenle Foça ilçesi Borak Adası İngiliz Burnu açıklarında denize düştüğünü belirtti.

İhbar üzerine ivedi bir şekilde arama kurtarma faaliyetinin başladığını vurgulayan Köşger, "İki pilotumuz Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmıştır." dedi. Köşger, uçağın enkazıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

CNN Türk İstihbarat Şef Yardımcısı Fulya Öztürk, İzmir'de düşen uçakla ilgili edindiği ilk bilgileri paylaştı.

İşte Fulya Öztürk'ün açıklamaları:

Sahil güvenlik kurtardı iki pilotu. İkisi de sağ. Sağlık durumuna ilişkin henüz bir bilgimiz yok. Dakikalar önce eğitim uçuşu sırasında uçak düştü. MSB de açıklama yaptı. Her gün eğitim uçuşları oluyor İzmir’de. Eğitim alan pilot, arkasında da eğitmen pilot yer alıyor. Bir pilotaj hatası mı teknik hata mı, neden düştüğü henüz bilinmiyor. Bölgede uçağın enkazı da alınacak, arama çalışmaları da başlatıldı.

"ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Kaza kırım raporu oluşturulacak, uçağın neden düştüğü yolunda. Fırlatma koltuğunu çekiyor pilotlar ve denize düşüyorlar. Bölgede uçağın enkazı için çalışmalar sürüyor.

Askeri kaynaklarla irtibattayız. Pilotların sağlık durumlarının iyi olduğuna dair haber aldım. Tabii yine teyide muhtaç ama hemen olay yerinde ilk müdahaleleri yapıldı. Uçak bir anda kaza kırıma uğruyor. Uçağın neden düştüğüne dair bilgi yok elimizde deniz üzerinde olduğu için pilotlar fırlatma koltuklarını çalıştırıyor. Konya'da bir yüzbaşının şehit olduğu kazada şehir içinde olduğu için fırlatma koltuğunu çalıştırmadı. Uçağı daha kırsal noktaya doğru aldı ve ne yazık ki uçak düştü. Pilotlar Foça Devlet Hastanesi'ndeler...

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı muhabiri Tezcan Ekizler de "Foça açıklarında düştü. Bir anda Foça'da çalışmalar başlatıldı. Bölgeye askeri helikopterler, sağlık ve sahil güvenlik ekipleri gönderildi. Dakikalar sonra sevindirici haber geldi" ifadelerini kullandı.

KAZANIN SEBEBİ BELLİ OLDU

MSB: Elde edilen ilk bilgilere göre; Foça’da denize düşen KT-1 uçağımızın motor arızası nedeniyle kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir.

DHA