Yaşam Son dakika... İzmir'de tropik fırtına alarmı! Maçlar iptal edildi

Son dakika... İzmir'de tropik fırtına alarmı! Maçlar iptal edildi

Paylaş
Son dakika... İzmir'de tropik fırtına alarmı! Maçlar iptal edildi

İzmir'de tropik fırtına nedeniyle 29-30 Eylül'de yapılacak tüm amatör küme futbol maçları iptal edildi

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, 29-30 Eylül tarihlerinde İzmir’de oynanması planlanan tüm amatör futbol müsabakalarının Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan raporlar doğrultusunda, aşırı olumsuz hava koşulları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın, Pazar günü ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor.

Meteoroloji yaptığı uyarıda "Bu sistemle birlikte Ege’nin batısında (İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa), Marmara’nın batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli, Çanakkale ve Muğla ile İzmir ve Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum , ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dedi.

İZMİR VALİLİĞİ'NDE FIRTINAYA KARŞI 'ACİL' TOPLANTI

Ege’de yıkıcı etkilere sahip muhtemel fırtınaya karşı İzmir Valiliği de teyakkuza geçerken, İzmir İl Afet Acil Durum Yönetimi Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı Aydın Memük, yaptığı son dakika açıklamasında, “İzmir Valiliği olarak bütün tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın kıyıdaki teknelerini karaya çekmelerini ve daha güvenli bir şekilde karada tutmalarını öneriyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ege’de hakim olması beklenen kuvvetli fırtınaya karşı İzmir’de tüm kamu kurum ve kuruluşları adeta alarma geçti. Gerekli hazırlıklar tamamlanırken, bazı kuruluşlarda izinler iptal edildi ve teyakkuz haline geçildi. İzmir Valiliğinde de Afet Acil Durum Yönetimi Merkezi ‘acil’ koduyla toplandı.