Gündem Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Paylaş
Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan CHP'ye katıldı. Okuyan, "Sol-sağ ayırt etmeden artık bu oyunu bozmak zamanıdır" dedi.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Adnan Kahveci'yi bugün anıyoruz. Sade ve dürüst yaşamı seven bir insandı. 12 Eylül'de ülkesinden kaçanların Türkiye'ye dönmesine yardımcı oldu. Onu her zaman anacağız.

Bütün çabaların ortak noktası daha iyi bir Türkiye'dir. Bekledim ekonomiden bahsetsin iktidar ama kimse konuşmuyor. Mutfakta yangın var. Ne oldu da bir yılda sebzeye 1 yılda bu zamlar geldi.

Bir yılda ne oldu? Kuru soğan artış %231, biber %152, ıspanak %131, patates %111 böyle gidiyor liste... Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı %26... Oturup herkesin düşünmesi lazım. Oy vermek için sandığa giden herkes düşünecek. Her birinin ülkenin geleceğinden sorumluluğu var. Ülkenin geldiği noktayı herkes iyi düşünmeli. Şikayet ediyorlar. Şikayet edeceksen, orada ne işin var. Şikayet etmek vatandaşın işidir. Kimi kimi şikayet ediyorsun?

Haberin Devamı

Önce Hal Yasası'nı değiştirdiler. "Fiyatlar %25 düşecek dediler" düşmedi. "thalat yaparız düşer" dediler düşmedi. Hal Yasası bir daha değişti yine düşmedi. Sonra ihracatı yasakladırlar, o da tutmadı. Sonra Tarım Bakanı 'et yemeyin, ot yiyin' dedi, otun fiyatı da arttı. Kuru soğan depolarına baskınlar yapıldı. Fiyatlar düşsün diye. Nasıl yönetiliyor Türkiye. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.

AK Parti iktidarı döneminde tefecilere ödenen para 446 milyar 800 milyon lira… Hangi iktidar 16 yılda bu kadar faiz ödemiştir. Bütün paralar buraya gidiyor. Türkiye’yi yönetme güçlerini kaybettiler.

Asgari ücretin altında, açlık sınırının altında çalışanlar var. Bunları seslendiren var mı yok? Biz dillendireceğiz. Vatandaşa zam yapınca kıyameti koparıyorlar, Erdoğan yapınca ses çıkmıyor. Sanayi elektriğine yapılan zam yüzde 57, tarımsal üretimde yapılan sulamada kullanılan elektriğe yapılan zam yüzde 57... Köprü geçiş ücretlerine yapılan zam yüzde 120'nin üzerinde.

Biz üreten Türkiye’den söz ettik güçlü Türkiye’den söz ettik. Israrla 'Türkiye üretmelidir' dedik. 2018 yılında 14,5 milyar lira destekleme verdiler tarıma ama 5 bitkisel ürünün ithalatını 29 milyar 800 milyon lira… Peki bunlar hangi ülkenin tarımını destekliyorlar Türk tarımını mı yabancı tarımını mı destekliyorlar.

Haberin Devamı

HAKKINIZI VERECEĞİZ

Uzun süredir ekmeğe zam yaptırmıyorlar tehdit ediyorlar. Ekmeğe 39-40 aydır zam yok. 'Un fiyatları, maya fiyatları arttı; biz geçinemiyoruz' diyorlar. Fırıncı kardeşlerim bu hükümet sizi düşman ilan etmiş durumda ama CHP olarak biz sizi kardeş ilan edeceğiz, sizin alın terinizin hakkını vereceğiz.

Bu tabloyu Türkiye’nin önüne koyan içerideki ve dışarıdaki tefecilerdir. Önce para verdiler 'siz üretmeyin' dediler ve Türkiye bu hale geldi. Şamar gibi tweet atıyorlar 'ekonomiyi bozacağız' diyorlar. Çıkıp tek cümle edemiyor. ‘Ey Trump diyordu, şimdi ‘emret Trump’ diyor.

Eren Erdem haksız hukuksuz bir şekilde 222 gündür tek kişilik hücrede. Adalet orucu tutuyor, PM çağrıda bulunduk. Türkiye'nin de CHP'nin de sana ihtiyacı var, bedenini korumak zorundasın. Osman Kavala, gazeteciler, yazarlar, avukatlar, askeri öğrenciler var içerde. Parası olan dışarı çıkıyor, arkası olan dışarı çıkıyor.

Haberin Devamı

BEKÇİ CEVAP VERİYOR

Bir kişi var FETÖ'nün maliye, eğitim, medya, sivil toplum ayağında görevli. Adı ne Fettah Tamince, çok ince yanına kimse yanaşamıyor. Binlerce insan tutuklandı, apartman aidatını yatırdı diye memurluktan atılanlar var bu beyefendiye dokunan yok. FETÖ ile ilgili 16 madde yayınladı, 'biz onları tutuklayacağız' dediler.

'Palet fabrikasını neden Katarlılara satıyorsunuz?' diye soruyorum, bekçisi cevap veriyor. Bakın ülkücüler vatansever kimselerdir ama bu bekçi değil. Sana bekçilik yakışıyor. Tamam ona sözüm yok. Ama ben sana sormuyorum, sen neden cevap veriyorsun? (Devlet Bahçeli'ye)