Gündem Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Paylaş
Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Belediye başkanı hizmet yapar ve para harcar. Kimin parası bu: Halkın parası. Verdiğiniz vergiler bütçeye gider. Dolayısıyla belediye başkanı harcama yaparken halka hesap vermelidir. Verilmiyorsa o ülkede demokrasi yoktur.

Sen benden vergi aldın, çünkü bana hizmet edeceksin. Nasıl yapıyorsun bunu peki? Birini zengin ediyor musun yoksa hakkıyla mı yapıyorsun? Bu yüzden halka hesap verilmelidir.

O eski yeşil Bursa nerede? O eski günlerine döndüreceğiz Bursa'yı. Bozbey bunu başaracak...

Kendi kendine yeten bu cennet ülke, dışarıya bağımlı oldu. İthalata bağımlı olduk. Neden Çukurova'ya pamuk ekmiyoruz da Yunanistan'dan pamuk ithal ediyoruz. Neden buğday ithal ediyoruz. Konya ovası buğday ambarıydı. Neden kendimiz ekmiyoruz. Tütün alıyoruz Yunanistan'dan... Bizim tütünümüz neden ekilmiyor. Yunanistan'ın tütün ekmek için tarım alanı bizimkinden 10 kat daha az. Nasıl oluyor da Yunanistan'dan tütün ithal ediyoruz.

Haberin Devamı

16 yıl sonra Londra'da bir avuç tefeciye 149 milyar dolar faiz ödeniyor. Borç ödemek için borçlanır hale geldik. Bu memleket bizim memleketimiz. Bunları düşünüp birlik olmalıyız. Eğer üretimden koparılırsa bir memleket beka sorunu o zaman doğar.

Silah fabrikasını, Sakarya'daki Tank-Palet fabrikasını sattılar. Şu an en büyük ortak Katarlı bir firma... Neden satıldı? Bunun dünyanın hiçbir yerinde başka bir örneği yok. Hangi devlette silah fabrikası başka bir ülkeye satılmıştır. Birlik olup Türkiye'yi aydınlığa çıkarmamız lazım.

Bu sorunları demokratik olarak sandıkta çözmeliyiz.