Gündem Kültür Bakan Yardımcısı Haluk Dursun trafik kazasında hayatını kaybetti

Kültür Bakan Yardımcısı Haluk Dursun trafik kazasında hayatını kaybetti

Paylaş
Kültür Bakan Yardımcısı Haluk Dursun trafik kazasında hayatını kaybetti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti

Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen "4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni" programının ardından Ahlat'a geçen Dursun, buradaki incelemeleri sonrası kara yoluyla Van'a hareket etti.

Haberin Devamı

Dursun'un içinde bulundu araç, Erciş ilçesine bağlı Bayramlı Mahallesi yakınlarında şarampole devrildi.

Kazada, Dursun hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Yaralalılar ambulansla Erciş Devlet Hastanesine kaldırıldı. AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Haluk Dursun'un vefatı ile ilgili twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Kalın; "Van'ın Erciş ilçesine giderken elim bir trafik kazasında hayatını yitiren Kültür Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Haluk Dursun'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Güzel bir insan, iyi bir ilim adamı, sadık bir hoca ve dosttu. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Oktay'dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Prof. Dr. Dursun'un hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Oktay, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında, "Ülkemizin önemli bir kültür hafızası ve saygın bilim adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un vefatından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy: Milletimizin başı sağolsun

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında, "Kültürümüzü ve tarihimizi gelecek nesillere aktarmak üzere büyük bir özveriyle çalışan çok değerli mesai arkadaşım Prof. Dr. Haluk Dursun'u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsüyle, kazanın gerçekleştiği Van'a hareket ediyoruz. Yaşamını adadığı vazifesinde görev şehidi olan değerli arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop'tan başsağlığı mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dursun'un vefatı dolayısıyla Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacak

Bitlis’ten Van’a gelirken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, Salı günü Sultanahmet Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, Bitlis’in Ahlat ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Van’a doğru giderken, içinde bulunduğu aracın Erciş’in Bayraklı Mahallesi yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun, 20 Ağustos Salı günü Sultanahmet Camii’nde, ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Kocaeli Hereke'deki aile kabristanında defnedileceği öğrenildi.