Gündem Son dakika! LGS tarihi belli oldu? Ne zaman?

Son dakika! LGS tarihi belli oldu? Ne zaman?

Paylaş
Son dakika! LGS tarihi belli oldu? Ne zaman?

Yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi müjdeli haberi biraz önce aldı. Milli Eğitim Bakanlığı Liseye Giriş Sınavı (LGS) tarihini 1 Haziran 2019 olarak belirledi. Öte yandan sayısal alan oturumu süresi de uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

LGS’de sayısal alan oturumu süresi 20 dakika uzatıldı. 50 soruluk sözel alanın süresi 75 dakika; 40 soruluk sayısal alanın süresi 80 dakika oldu.

İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

MEB'DEN LGS İÇİN ÖRNEK SORULAR

Haberin Devamı

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınava yönelik kasım ayı örnek soruları yayımlandı. Örnek soru kitapçıklarında ilk ünitelerde yer alan konulara ağırlık verilmekle birlikte diğer ünitelerden de örnek sorular yer almaktadır. Yıl içerisinde diğer ünitelerle ilgili örnek soru yayımlanmasına devam edilecektir. Aşağıdaki linknlere tıklayarak sayısal ve sözel örnek sorularını inceleyebilirsiniz.

Kasım Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları İçin Tıklayınız.

Kasım Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları İçin Tıklayınız.