Gündem Son Dakika...Mahir Ünal'dan Bahçeli'nin erken seçim çağrısına yanıt

Son Dakika...Mahir Ünal'dan Bahçeli'nin erken seçim çağrısına yanıt

Paylaş
Son Dakika...Mahir Ünal'dan Bahçeli'nin erken seçim çağrısına yanıt

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısıyla ilgili konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının yankıları sürerken AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal konuyla ilgili sorulara yanıt verdi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal şunları söyledi:

Daha önceden planlanmış bir görüşmeydi. Abdülamit Gül ile Bahçeli arasında görüşme de daha önce planlanmıştı. Bahçeli'nin açıklamaları sonrası erken seçim görüşmesi olarak yorumlandı. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımız ile Bahçeli görüşecek.

Bizim AK Parti olarak ısrarla uyguladığımız şey seçimlerin kendi tarihinde yapılması. Bizim değerlendirme yapmamız doğru olmaz. Bahçeli'nin bu şekilde bir teklifinin olması bizim değerlendirme yapmayacağımız anlamına gelmez. Liderlerden sonra parti organları da görüşecektir. Cumhurbaşkanımız yarın milletvekilleriyle görüşecek.



('İYİ Parti seçime girmesin diye bu karar alınıyor' iddiaları) Ortada alınan bir karar yok. Bahçeli'nin teklif mahiyetinde bir açıklaması var. Bziz iktidar partisi olarak ince eleyip sık dokumak durumundayız. Şu dönemde 'Siyasetin öncelikleri mi devletin öncelikleri mi?' diye sorarsanız 'Devletin öncelikleri' deriz.

(Bahçeli'nin teklifi reddedilirse iktidar çatırdar mı?) Bunu benim değerlendirmem doğru olmaz. Bu bundan sonraki görüşmelere yönelik ön kabul olur bu da doğru olmaz.


BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

Cumhur İttifakı'nın titizlikle korunması elzemdir. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir.

Önümüzde 2 seçenek var; ya 3 Kasım beklenecek ya da meşru gerekçelerden seçimler erkene çekilecektir. Seçimin zamanında yapılmasıyla ilgili talepler doğal bir haktır. Sayın Cumhurbaşkaının da düşüncesi farklı değildir. MHP seçimini erkene alınmasından yana kullanacaktır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur.


BEŞTEPE'DE KRİTİK GÖRÜŞME


Bahçeli'nin erken seçim çıkışı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri saat 13.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelecek.