Dünya Son dakika... Merkel'den flaş Rusya çıkışı!

Son dakika... Merkel'den flaş Rusya çıkışı!

Paylaş
Son dakika... Merkel'den flaş Rusya çıkışı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya'ya gaz için muhtaç olmayacağız dedi

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da devam eden Vişegrad Grubu toplantısına katılan Merkel, burada yaptığı açıklamada Rusya gazına bağımlı olmayacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

BREXİT KONUSU DA ELE ALINDI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasına (Brexit) yönelik Avrupa Komisyonu ile yaptığı anlaşmayı yeniden müzakereye açmadan konuya bir çözüm bulunabileceğini söyledi.

Merkel, Bratislava'da Slovakya Başbakanı Peter Pellegrini ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, düzenli bir şekilde Brexit’i başarmak için mümkün olan her şeyin yapılacağını belirtti.

AB'nin iç pazarın bütünlüğüne ve üye İrlanda'nın korunmasına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Merkel, "Ayrılık anlaşmasını yeniden müzakereye açmadan bir çözüm bulunabileceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

VİŞEGRAD GRUBU

Vişegrad Grubu, 4 Orta Avrupa ülkesi olan Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya arasında bölgesel ortaklıktır. Grubun amacı bu ülkeler arasında Avrupa entegrasyonunu sürdürmek, birbirleri ile askeri, ekonomik ve enerji gibi konularda işbirliği yürütmektir.

Haberin Devamı