Futbol Mesut Özil milli takımı bıraktı
Paylaş
Mesut Özil milli takımı bıraktı

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı

Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurdu.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Mesut, Alman Futbol Federasyonu ve diğer birçok kişinin bana olan davranışı nedeniyle artık Almanya Milli Takımı formasını giymek istemiyorum. Bu kararı vermek benim için çok zor oldu. Çünkü takım arkadaşlarım için, teknik ekip için, Alman halkı için her zaman her şeyimi verdim. Ama Alman Futbol Federasyonu'ndaki üst düzey yetkililerinin bana karşı tutumları, benim Türk kökenime saygı duymamaları ve beni bir politik propagandaya dönüştürmeleri, artık yeter dedirtti'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İngiltere Premier Lig'de oynayan Türk futbolcular Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişlerdi.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA LİNÇ KAMPANYASI

Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a linç kampanyasına varan eleştiriler yapılmıştı. Alman Futbol Birliği ise olayı yönetememekten dolayı tepki görmüştü.

ISLIKLA PROTESTO EDİLMİŞTİ

Öte yandan Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Alman Milli Takımı'nın Avustralya ile yaptığı maçta tribünlerce protesto edilmişti. Leverkusen'de Suudi Arabsitan ile oynana hazırlık maçında da aynı senaryo tekrarlanmış, taraftarlar ikinci yarıda oyuna giren İlkay'ı ıslıklamaya başlamıştı.

"YİNE OLSA YİNE YAPARIM"

Facebook hesabından İngilizce bir yazı paylaşan Mesut Özil, yine olsa yine fotoğraf çektiririm diyerek, “Eğer Cumhurbaşkanının davetine gitmeseydim, benim atalarımın kökenine saygı göstermemiş olurdum” demişti.