Gündem Son dakika! Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in itirazına ret

Son dakika! Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in itirazına ret

Paylaş
Son dakika! Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in itirazına ret

Bir televizyon kanalında sarf ettikleri sözler nedeniyle haklarında adli kontrol kararı konulan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in, bu karara yaptıkları itiraz reddedildi.

Halk TV'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen polis eşliğinde adliyeye götürülmüş ve ifade vermişlerdi. Mahkemede ifade veren Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Haberin Devamı

Mahkemenin verdiği karara itiraz eden Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in talepleri reddedildi.

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılan sanatçı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın adli kontrol tedbirine yaptıkları itiraz reddedildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA:

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in haklarında verilen Adli Kontrol Kararına itirazları, ilgili Sulh Ceza Mahkemesi’nce incelenerek; şüphelilerin üzerine atılı suça ilişkin Adli Kontrol Kararını veren İstanbul Anadolu 3.Sulh Ceza Hakimliği’nin dayanak yaptığı mevcut delil durumuna göre şüpheliler lehine henüz bir değişiklik olmaması, atılı suçla ilgili kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delilerin bulunması, istenildiğinde şüphelilere ulaşılabilmesi için adli kontrol kararının yerinde ve ölçülü olduğu, kararda herhangi bir isabetsizlik bulunmaması nedeniyle adli kontrol kararına yapılan itirazların ayrı ayrı reddine karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı