Türkiye (Son Dakika) Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu... 21 Haziran'da başlıyor...

Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu... 21 Haziran'da başlıyor...

Paylaş
Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu... 21 Haziran'da başlıyor...

Milli Eğitim Bakanlığınca karnelerin 18 Haziran'da dijital ortamda erişime açılacağı, okullarda öğrenciler için etkinliklerin 2 Temmuz tarihine kadar devam edeceği açıklandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 21 Haziran-2 Temmuz arasında okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerinin usul ve esaslarına göre bu tarihler arasında okulların kendi imkânları ile yapacakları etkinlikler başta olmak üzere yerel imkânlar ve diğer kamu kuruluşları iş birliğinde öğrencilerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler planlanacak.

Haberin Devamı

Bu etkinlikler, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda okula ve sınıfa özel düzenlenmelerle gerçekleştirilecek. Ayrıca öğrenciler için etkinlik kitapları da kullanılacak.

FAALİYETLER DEVAM EDECEK

21 Haziran-2 Temmuz arasında ortaöğretim düzeyindeki tüm resmî ve özel okullarda sorumluluk ve mazeret sınavları tamamlanacak, ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek.

Ayrıca uzaktan eğitim sürecinde lise öğrencilerinin daha fazla desteklenmesine ihtiyaç duyulduğu tespit edilen başta sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler olmak üzere tüm alanlarda eğitim ve öğretim faaliyetleri planlanacak.

Haberin Devamı

Bu etkinlikler planlanırken okulların imkânlarının yanında kurum ve kuruluşlarının destekleri de alınabilecek.