Siyaset Son Dakika... NATO'dan flaş Türkiye açıklaması!
Paylaş
Son Dakika... NATO'dan flaş Türkiye açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye ve ABD'nin Münbiç'te yol haritasında anlaşmasını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen basın toplantısında Stoltenberg, iki NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD'nin, Suriye'nin kuzeyindeki zor duruma çözüm bulma çabalarının NATO için de önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Stoltenberg, yol haritasının detayları hakkında görüş bildirmesinin mümkün olmadığını ve bunun iki NATO müttefiki tarafından belirleneceğini kaydetti.

Washington ve Ankara ziyaretlerinde muhataplarıyla Münbiç konusunu görüştüğünü kaydeden Stoltenberg, "Türkiye ve ABD'nin Münbiç'te yol haritasında anlaşmasını memnuniyetle karşılıyorum" açıklamasında bulundu.

10 GÜN İÇİNDE UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

Stoltenberg, terörle mücadeleyi sürdürürken, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münbiç'te yol haritasını "İlk aşamasının uygulanmasına 10 gün içinde başlanacak. PKK/YPG'liler temmuz ayının ilk haftasından itibaren silahlarını teslim ederek Münbiç'ten çıkacak" ifadeleriyle açıklamıştı.

Haberin Devamı