Gündem Son dakika! Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz istifa etti

Son dakika! Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz istifa etti

Paylaş
Son dakika! Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz istifa etti

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz istifa ettiğini açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz istifa ettiğini sosyal medya hesabından açıkladı. Yılmaz'ın yerine Ordu Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın getirileceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Enver Yılmaz twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Söylenecek o kadar söz var ki... Hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye... 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerde helal ediniz. Allaha emanet olunuz." sözlerini kullandı.


İSTİFA ÖNCESİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ordu Belediye Başkanı Yılmaz, geçtiğimiz çarşamba günü AK Parti Genel Merkezi’ne gitti.

Kulislerdeki iddialara göre bu görüşmede yerel seçim hazırlıklarına dair parti kurmayları ile çeşitli görüşmelerde bulunurken Enver Yılmaz’ın bu görüşmelerde istifası istendi. Ancak aynı gün akşam saatlerine kadar Enver Yılmaz’ın istifa etmediği öğrenildi.

Haberin Devamı

KURTULMUŞ'U HEDEF ALAN TWEETLER

Yılmaz aynı saatlerde Genel Başkanvekili Kurtulmuş’u hedef alan ve Has Parti dönemindeki açıklamalarını içeren bazı paylaşımlarda bulunması ise dikkat çekti.

Bu tweet'lerin ardından sosyal medyada da tartışma yaşanırken, Yılmaz da tartışmalara konu olan tweetlerini sildi.

PROTOKOL KAVGASI

Yılmaz’ın korumaları ile Emniyet Müdürünün korumaları Kurtulmuş’un önünde kavga etmiş, Kurtulmuş da protokolden uzaklaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Daha önce İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Balıkesir, Niğde belediyelerinde başkanların istifası istenmişti.