Eğitim - Kariyer Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu: Özel öğretime teşvik kademeli olarak kaldırılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu: Özel öğretime teşvik kademeli olarak kaldırılacak

Paylaş
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu: Özel öğretime teşvik kademeli olarak kaldırılacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullar arasındaki eşitsizlik asgariye indirilecek, sınav baskısı azaltılacak. Özel öğretime teşvik uygulaması kademeli olarak kaldırılacak" dedi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda;Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile üniversitelerin 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri yapıldı. Komisyon, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplandı.

Haberin Devamı

Bütçe görüşmesinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullar arasındaki eşitsizlik asgariye indirilecek, sınav baskısı azaltılacak. Özel okullarda teşvik uygulaması kademeli olarak kaldırılacak" dedi.

BAKAN ZİYA SELÇUK'UN AÇIKLAMASINDAN ÖNE ÇIKAN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE:

- Müfredatlar, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecek.

- Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulaması, kademeli olarak azaltılarak kaldırılacak.

- Yabancı dil konusunda dijital ortam oluşturulacak.

- 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ödeme miktarları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bakanlığımızın müştereken belirlediği oranda artırılarak eğitim ve öğretim kademesine göre yıllık 3.290 TL ile 4.610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecek.

Haberin Devamı

- Okullar arasındaki eşitsizlik asgariye indirilecek, sınav baskısı azaltılacak.

- Şartları elverişsiz hanelerdeki çocukların erken çocukluk eğitiminde araç-gereç ihtiyacı karşılanacak. Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yayılımı bağlamında merkezler, atölyeler ve gezici otobüs sınıflar devreye sokulacak.