Dünya Son dakika! Peru'da 8,0 büyüklüğünde deprem

Son dakika! Peru'da 8,0 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Son dakika! Peru'da 8,0 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkesi Peru TSİ 10.42'de büyük bir depremle sallandı. Sarsıntının büyüklüğü ilk aşamada 7,1 ve 7,5 olarak açıklandı, ancak Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin büyüklüğünün 8,0 olduğunu duyurdu. İlk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı deprem nedeniyle bazı kentlerdeki binalar yıkılırken, bazılarında hasar oluştu.

Güney Amerika ülkesi Peru'nun orta kesiminde Türkiye saat, ile 8.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, sarsıntı yerin 109 kilometre altında gerçekleşti.

Haberin Devamı

HERKESİN UYUDUĞU SAATLERDE...

Yerel saatle 02.42'de meydana gelen sarsıntının büyüklüğünü Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi ilk olarak 7.6 olarak yer vermişti. Daha sonra 8.0 diye geçti.

İlk gelen fotoğraflarda yıkılmış binalar ve uykularından uyanıp kendilerini güçlükle dışarı atmış insanlar görülüyor...

İlk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı deprem nedeniyle bazı kentlerdeki binalar yıkılırken, bazılarında hasar oluştu.

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yetkililerin depremden etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Lagunas Belediye Başkanı Arri Pezo, depremin bölgede çok şiddetli hissedildiğini kaydetti. Yurimaguas kentinde çok sayıda eski binanın yıkıldığı ve elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin büyüklüğünü 8,0 olarak duyurdu

Depremin merkez üssü Lagunas kentine 85 kilometre.

PASİFİK ATEŞ ÇEMBERİ'NİN KENARINDA

Peru, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kenarında yer alıyor. Dünyada en fazla depremin meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Deprem Amazon Ormanları'nı da vurdu.