Dünya Son dakika! Rusya Devlet Başkanı Putin: 2019'da Mars'a araç göndereceğiz

Son dakika! Rusya Devlet Başkanı Putin: 2019'da Mars'a araç göndereceğiz

Paylaş
Son dakika! Rusya Devlet Başkanı Putin: 2019'da Mars'a araç göndereceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecek yıl Mars'a insansız araç göndereceklerini açıkladı. Bunun ardından da Kızıl Gezegen'e insanlı uçuş gerçekleştirilmesi planlanıyor

POSTA.COM.TR


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir televizyon belgeseli kapsamında kendisiyle yapılan röportajda, Rusya'nın uzay araştırmalarına ilişkin planlarını açıkladı.

Putin, gelecek yıl Mars'a insansız araç göndereceklerini; bundan kısa bir süre sonra da Kızıl Gezegen'e insanlı uzay aracı yollayacaklarını söyledi.


SU BULMA UMUDUYLA KUTUP BÖLGELERİNE İNECEKLER


Russia Today'in haberine göre Rus bilim insanları, insansız aracı, su bulmak umuduyla Mars'ın kutup bölgelerine indirmeyi planlıyor.

'MARS'A 6 HAFTADA GİDERİZ' DEMİŞLERDİ


Rusya tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, kendi araçlarını Mars'a sadece 6 hafta içinde ulaştıracak teknolojiye sahip olabilecekleri iddia edilmişti.


2040'LARDA AY'DA KALICI ÜS PLANLIYORLAR


Rusya'nın Ay araştırması programı kapsamında da 2019 yılında uydumunuzun güney kutbuna inmeyi; 2023 yılında kalıcı Ay üsleri için kullanılabilecek teknolojileri test etmeyi; 2025'te Ay yüzeyinden toprak getirmeyi, 2040 ya da 2050'lerde de Ay'da kalıcı üs kurmayı planladığı belirtiliyor.


AMERİKA VE RUSYA ARASINDAKİ UZAY REKABETİ KIZIŞIYOR


Putin'in son açıklamasıyla, Rusya ve Amerika arasındaki uzay yarışı da iyice kızışmaya başlayacak.

AYRINTILAR GELİYOR...

Haberin Devamı