Gündem Son dakika: S-400 teslimatı sürüyor

Son dakika: S-400 teslimatı sürüyor

Paylaş
Son dakika: S-400 teslimatı sürüyor

Parçaları taşıyan uçak bu sabah Mürted'e indi. MSB'den yapılan açıklamada; "4. uçak Mürted'e indi" denildi.

Parçaları taşıyan uçak bu sabah Mürted'e indi.

Haberin Devamı

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan S-400 sevkiyatına ilişkin yapılan açıklamada, ''S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı devam etmektedir. Bu kapsamda dördüncü uçak Mürted Hava Meydanı’na indi'' denildi.

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan Rus yapımı S-400 Hava Savunma Sistemi’nin ilk parçaları dün Ankara’ya getirildi. Sisteme ait parçaları, Rusya’ya ait nakliye uçakları ikisi sabah üçüncüsü de öğle saatlerinde olmak üzere Hürriyet’in daha önce duyurduğu gibi Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Mürted Hava Üssü’ne indirdi.

Türkiye’nin aldığı 120 füze ise denizyoluyla getirilecek.

FÜZE DIŞINDA ÖNEMLİ BÖLÜMÜ GELDİ

Dün sabah saatlerinde önce Antanov 124-100 ardından da İlyuşin 76 tipi uçaklar, öğlen saat 12.35’te de ikinci Antonov 124-100 Mürted’e teker koydu. İkinci Antonov teker koyduktan tam bir saat sonra, saat 13.30’da uçağın ön burun hangar kapağı açılarak, sistemin üstü branda beziyle kaplı taşıyıcı kamyonları sistem parçalarını Mürted’de altyapısı hazırlanmış hangarlara götürdü.

Haberin Devamı

Taşıyıcıların rampa olarak kullanılan kamyonlar, branda beziyle kaplı olanların da içi boş füze fırlatma tüpleri olduğu öğrenildi. Sistemin komuta kontrol merkezinin önemli bazı parçaları ile diğer değişik araçların da sabah saatlerinde geldiği belirtildi. Sistemin füzelerinin ise daha sonra getirileceği belirtiliyor. Kulislerde Türkiye’nin en az 120 füze aldığı konuşuluyor. Füzelerin deniz yoluyla getirilme ihtimalinin de bulunduğu ileri sürülüyor. Uçakların inişi sırasında jandarma ve diğer güvenlik birimleri Mürted çevresinde çok yoğun güvenlik önlemi aldı.