Türkiye (Son Dakika) Son dakika: Sağlık çalışanları dikkat! İstifa kısıtlaması bitiyor! Tarih verildi

Son dakika: Sağlık çalışanları dikkat! İstifa kısıtlaması bitiyor! Tarih verildi

Paylaş
Son dakika: Sağlık çalışanları dikkat! İstifa kısıtlaması bitiyor! Tarih verildi

Son dakika: Sağlık çalışanlarına uygulanan istifa kısıtlaması kalkıyor. Tarih verildi. Sağlık çalışanlarına Temmuz'dan itibaren istifa kısıtlaması uygulanmayacak.

Son dakika haberi: Sağlık çalışanlarına istifa yasağı kalktı mı? Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarına uygulanan istifa kısıtlamasının 1 Temmuz itibarıyla kaldırılacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın imzasıyla illere gönderilen yazıda, Kovid-19 salgını ile mücadelenin kesintisiz ve etkin sürdürülmesi, yayılımının önlenmesi ve salgınla mücadelede görevli personelin korunması amacıyla düzenlemeler yapıldığı hatırlatıldı.

Yazıda, kamu sağlık hizmetinin verildiği sağlık tesislerinde ve merkez ve taşra teşkilatındaki mücadelenin, salgında tecrübe kazanmış personel eliyle yürütülebilmesini teminen Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan genelgelerle Mart 2020'den bugüne kadar birçok uygulamanın hayata geçirildiği kaydedildi.

Yazıda, merkez ve taşra teşkilatında görevli personelin istifa ve izin taleplerine ilişkin sınırlamaların 1 Temmuz itibarıyla yürürlükten kaldırılacağı duyuruldu.

Haberin Devamı