Gündem Şırnak'ta havan topu patladı: 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Şırnak'ta havan topu patladı: 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Paylaş
Şırnak'ta havan topu patladı: 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Şırnak'ta havan topu atışı sırasında patlama oldu. Patlamada 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde askeri üs bölgesinde eğitim amaçlı havan topu atışı sırasında meydana gelen patlamada 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Haberin Devamı

YARALI ASKERLER HASTANEYE KALDIRILDI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şenoba beldesindeki Biliç Tepe Üs Bölgesi’nde havan topu atışı eğitimi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada piyade sözleşmeli er Cemil Kaçmaz şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden 1'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ KAHRAMANMARAŞ'A DÜŞTÜ

Uludere’deki üs bölgesinde meydana gelen ve 4 askerin yaralandığı patlamada şehit olan 22 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Cemil Kaçmaz’ın acı haberi, öğleden sonra Onikişubat ilçesine bağlı Öztürk Mahallesi’nde yaşayan ailesine, askeri yetkiler tarafından ulaştırıldı. Acı haberi alan şehidin babası Yaşar ve annesi Döne Kaçmaz gözyaşı döktü. 1’i kız, 3 kardeşin ortancası olan ve 1,5 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve başladığı öğrenilen Şehit Cemil Kaçmaz’ın sosyal medya hesabından fotoğrafıyla birlikte paylaştığı, ’Vatan için katlanılan ölüm kadar, tatlı ve şerefli bir ölüm var mıdır?’ notu görenleri duygulandırdı.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesinin yarın öğle vakti düzenlenecek törenle defnedileceği belirtildi.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı:"Şırnak bölgesinde devam eden operasyonlarda meydana gelen bir silah kazası neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri devam yaralılarımıza acil şifalar dileriz."