Gündem Son dakika: Şişli Belediyesi'nde yaşanan Cemil Candaş cinayetinde karar çıktı

Son dakika: Şişli Belediyesi'nde yaşanan Cemil Candaş cinayetinde karar çıktı

Paylaş
Son dakika: Şişli Belediyesi'nde yaşanan Cemil Candaş cinayetinde karar çıktı

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın iki sene önce belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme Candaş'ı vuran sanık Şenol Şahin'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın iki sene önce belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Cemil Candaş’ı "kasten öldürme" suçunda sanık Şenol Şahin’i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Sanıklar Rıza Keten ve Mithat Yılmaz da "öldürmeye azmettirme" suçundan 16’şar yıl hapis cezasına çarptırılırken Hacı Avcı ve Engin Gölve ise "öldürmeye yardım" suçundan 8’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Selahattin Keten’in de bulunduğu 5 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş 18 Temmuz 2016 tarihinde belediye binası içinde Şenol Şahin tarafından başından vurulmuştu. Ağır yaralanan Candaş, 1 gün sonra hastanede hayatını kaybetmişti.

'PARA İSTEDİM, TERSLEYİNCE ATEŞ ETTİM' DEMİŞTİ

Cinayetin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Şenol Şahin ifadesinde, “Param yoktu. Para istedim. Beni tersleyince de ateş ettim” demişti.

Haberin Devamı

Öldürülen Cemil Candaş

Genişletilen soruşturma kapsamında 6 kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.