Gündem Son dakika: Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer'e kırmızı bülten!

Son dakika: Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer'e kırmızı bülten!

Paylaş
Son dakika: Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer'e kırmızı bülten!

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarılması için girişimde bulunuldu. Başsavcılıktan düzenlenen evrakla belgeler İçişleri Bakanlığı'na iletildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özer'in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı ile görüştüğünü açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü ise kırmızı bültenin çıktığını duyurdu.

2 milyar dolarlık kripto dolandırıcılığıyla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan edilen bilgiye göre dün İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama emri çıkarıldı.

Haberin Devamı

Başsavcının talimatıyla işyerlerinde arama yapıldı ve banka hesaplarına tedbir konuldu. İç İşleri Bakanlığı'ndan 22 Nisan'da gelen yazıyla 20 Nisan 2021'de Tiran'a çıkış yapan şahsın, anılan ülkede bulunduğu teyit edildi. Bu kapsamda Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten yayınlanması için Başsavcılıktan düzenlenen evrakla belgeler İç İşleri Bakanlığı'na iletildi. Arnavutluk'ta tutuklanması için Dış İşleri ve İç İşleri Bakanlığı'na iletildi.

Soruşturma devam ediyor. Sürecin devamı beklenmektedir. Arnavutluk'tan iade talebi iletilecek. Ülkeler arası gerçekleştirilen bir yöntem. Kırmızı bülten için İnterpol'e iletilecek. Başka bir ülkeye geçtiyse kırmızı bültenle başka bir ülkeye geçerse yakalanması için önemli. Kırmızı bülten yakalama emri. İlgili ülkeye iadesi gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU YAKALANMASI İÇİN GÖRÜŞME YAPTI

İçişleri Bakanı Soylu, Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer’in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefonda görüştü.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına yönelik olarak kırmızı bültenin çıktığını duyurdu.

8 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Operasyon polis kamerasına yansıdı.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Operasyonun devam ettiği belirtilirken İstanbul Emniyeti’nden yapılan açıklamada şirketin Kadıköy’deki merkezinde yapılan aramalarda da birçok dijital materyal ve dokümana el konulduğu kaydedildi.

BAKAN SOYLU'DAN THODEX AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin gündemine oturan Thodex olayına ilişkin "Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, "Şahsın Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına el konuldu" dedi.