Ekonomi Son dakika! Ticaret Bakanlığı'ndan 'ekmek zammı' açıklaması

Son dakika! Ticaret Bakanlığı'ndan 'ekmek zammı' açıklaması

Paylaş
Son dakika! Ticaret Bakanlığı'ndan 'ekmek zammı' açıklaması

Ticaret Bakanlığı: Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun ne ülke genelinde ne de herhangi bir il için tek başına ekmek fiyatı belirleme yetkisi bulunmamaktadır. Bu doğrultuda ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yükselen maliyetleri gerekçe göstererek ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam yapılacağını duyurmuştu. Öngörülen bu zamla 250 gramlık bir ekmeğin yaklaşık 1.50 TL olacağı hesaplanmıştı.

Haberin Devamı

BAKANLIK: FEDERASYON YETKİLİ DEĞİL

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Fırıncılar Federasyonunun ne ülke genelinde ne de herhangi bir il için tek başına ekmek fiyatı belirleme yetkisinin bulunmadığını belirterek, bu doğrultuda ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ekmek fiyatlarının bir yönü ile tüketicileri diğer yönü ile esnaf ve tacirleri çok yakından ilgilendiren bir husus olduğu belirtilerek, "Ulusal ve yerel basında ekmek fiyatlarına ilişkin yapılan haberler nedeniyle bu konuda bazı açıklamaların yapılması zarureti hasıl olmuştur. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki ekmek fiyatları, illerimizde veya ilçelerimizde esnaflarımız için ilgili esnaf ve sanatkarlar odaları, tacirlerimiz için ise ticaret odalarımız tarafından hazırlanan fiyat tarifelerine istinaden belirlenmektedir. Bu konuda Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun görüş belirtmekten başka ekmek fiyatlarını belirleme konusunda herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır" denildi.

Haberin Devamı

EKMEK ZAMMINDA NORMAL SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Ekmek fiyatlarının, tacirler için, Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde hazırlanan ve onaylanan tarifeler ile belirlendiğinin bildirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, ilgili ticaret odası veya ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu, Ticaret İl Müdürü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin te