Türkiye (Son Dakika) Son dakika: Türk bayrağını yırtıp, Özgecan'a hakaret etmişti... Cezası belli oldu

Son dakika: Türk bayrağını yırtıp, Özgecan'a hakaret etmişti... Cezası belli oldu

Paylaş
Son dakika: Türk bayrağını yırtıp, Özgecan'a hakaret etmişti... Cezası belli oldu

Sosyal medyadan Atatürk'e hakaret eden, Türk bayrağını yırtan, Özgecan Aslan ile ilgili ahlaksız yorumlar yapan 17 yaşındaki A.Ş hakkında karar verildi. A.Ş 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırırken, kararla birlikte tahliye edildi.

Damla GÜLER / İSTANBUL - İstanbul’da yaşayan 17 yaşındaki A.Ş, Nisan ayında sosyal medya hesabından bir video paylaştı. A.Ş paylaştığı bu videoda Mustafa Kemal Atatürk’e ve 2015 yılında Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’a hakaret ediyor ve Türk bayrağını yakıyordu. Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından gözaltına alınan A.Ş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul 2. Çocuk Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık A.Ş ile avukatı katıldı. Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme A.Ş’yi, “devletin egemenlik alametlerini aşağılama” ve “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek” suçlarından 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, A.Ş’nin 3 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına karar verdi. Tutuklu yargılanan A.Ş’nin kararla birlikte tahliyesine de karar verildi.