Gündem Son dakika! Türk heyeti Amerika'ya gidiyor

Son dakika! Türk heyeti Amerika'ya gidiyor

Paylaş
Son dakika! Türk heyeti Amerika'ya gidiyor

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet 5 Şubat'ta ABD'de... Gündemde Amerika'nın Suriye'den çekilmesi olacak

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Yardımcısı Önal başkanlığındaki heyet, Türkiye-ABD Ortak Çalışma Grubu toplantıları çerçevesinde 5 Şubat’ta ABD’ye gidecek. Heyetin ABD’deki temaslarında Suriye, FETÖ ve PKK ile mücadele gibi konuların da ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Brett McGurk’ün yerine Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi olarak atanan James Jeffrey ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’ın yer aldığı ABD heyeti, 7-8 Ocak’ta Ankara’da temaslarda bulunmuştu.

JOHN BOLTON'DAN AÇIKLAMA

Bir radyonun canlı yayınına katılan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD ile Türkiye arasındaki askeri görüşmelerin önümüzdeki hafta da süreceğini söylemişti.

Bolton, görüşmelerin iki taraf için de kabul edilebilir sonuçlar üretmesini umduğunu da ifade etmişti.

Bugün tarih belli oldu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türkiye heyetinin 5 Şubat'ta ABD'ye gideceği duyuruldu. Heyet, Washington'da ABD'nin Suriye'den çekilişinin detaylarını görüşecek.

Haberin Devamı